Auto zanimljivosti

Automobilska remek-djela, ručno se izrađuju i dolaze u paru

Automobilska remek-djela, ručno se izrađuju i dolaze u paru
Foto: N.N. | Automobilska remek-djela, ručno se izrađuju i dolaze u paru

Aston Martin i Zagato su se još jednom udružili povodom proslave 100. rođendana slavne kompanije. I pritom su odlučili na osnovi modela V12 Vantage napraviti unikatan model od karbona, i to u coupe i speedster izdanju.

A da bi priča bila zanimljivija, ponuda je išla isključivo u paru, a ponuđeno ih je 19, odnosno ukupno tek 38 automobila. S karbonskim odijelima i posebnom ikonografijom, ovi su automobili najbolji primjer pojma umjetnosti na točkovima. I pritom zlatno slovo Z nije jedini dokaz ekskluzivnosti, jer je tu i hrpa detalja poput krova s dva ispupčenja ili aktivnog zadnjeg spojlera.

Ustvari, kad je inspiracija Vantage Zagato iz 2011, stvari jednostavno ne mogu biti loše. Uostalom, original je bio rasprodan na slijepo, i to po cijeni od oko 330.000 funti. Odlična investicija jer sada svaki primjerak bez problema postiže i trostruko veću cijenu.

Ispod poklopca je pravi dragulj, 5.9 V12 klasik, atmosferski pojačan na 600 KS. A svi kupci koji odvoje pravo bogatstvo za ovu savršenu braću na poklon će dobiti poseban paket, a imaće mogućnost potpune individualizacije automobila. I ne samo to, oni će moći gledati rađanje automobila koji će se ručno sklapati u novoj hali u Warwicku. A za cijeli posao je odgovorna nova marka R-Reforged, koja je u vlasništvu švicarske AF Racing Group.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije