Najnovije vesti
Kultura Vesti
Mile Kekin, frontmen benda "Hladno pivo": Imam osećaj ko da je neko stisnuo stop na plejeru

Mile Kekin, frontmen benda "Hladno pivo": Imam osećaj ko da je neko stisnuo stop na plejeru

Svi se pitamo kako će svet izgledati nakon korone. Planeta se fino oporavlja, kao što vidimo, ali ne znam što će biti s nama, Homo sapiensima, kaže za “Blic” poznati muzičar.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
mile kekin hladno pivo ras foto vladimir zivojinovic (5) preview Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
mile kekin hladno pivo ras foto vladimir zivojinovic (5) preview

Mile Kekin, vođa grupe “Hladno pivo”, napisao je tekst i muziku za pesmu “I ovo će proći”. Muzičar otkriva da su u ovom muzičkom projektu na daljinu učestvovali svi koji su u tom trenutku bili dovoljno neoprezni da se jave na mobilni telefon.

- Zvao sam starog drugara Goluba iz “Goblina”, komšiju Šemsu 69 iz “Brkova”, Edu Maajku, Sašu iz TBF-a, “Dubiozu”, Šarana iz “Štuka”, Amiru Medunjanin koju ne poznajem, ali mi se čini skroz okej, Gibonnija, naučnika Igora Rudana čiji sam veliki fan, Šprajca, Sokija iz “Elvisa Džeksona”, Ramba Amadeusa, Ivanku Mazurkijević i Mrleta iz “Leta 3”, Remi, Vojka V i naravno moje momke iz “Piva” - priča za “Blic” Mile Kekin.

Mile Kekin
Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Mile Kekin

Da li se neko od kolega nije odazvao vašem pozivu?

- Ne. Svi su se odazvali, što mi je znatno zakomplikovalo situaciju, jer sam imao 20 ljudi, a manje od tri minuta da ih sve smestim. Nisu mi mogli pobeći jer sam znao da su kod kuće, u karantinu, što sam bezdušno iskoristio.

Po prvi put ste snimali projekat na daljinu. Da li je to bio jedan od najvećih izazova u vašoj dosadašnjoj karijeri?

- Nije bilo lako, ali sam srećom imao Denikena, mog producenta koji je sve te puzle spojio u lepu sliku i zvuk. Naučio sam sam sebe snimati na laptopu, što samo dokazuje da sam i ja vrlo prilagodljiv virus.

Planirate li da u narednom periodu uradite još neki muzički projekat?

- Možda snimim nastavak ove pesme. “Ovo je prošlo, bolje vreme je došlo, opa-cupa hajmo svi sad veselo, ko da ništa nije bilooo!”

Mile Kekin
Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Mile Kekin

Šta je bilo najteže ostvariti prilikom stvaranja i pesme i spota?

- Najteže je bilo izvući maksimum od video i audio fajlova snimljenih mobilnim telefonom. Sve ostalo je teklo prilično kao po loju.

Kako provodite vreme u vanrednoj situaciji?

- Najteže mi pada ovo konstantno pranje ruku, ali i proleće koje me mami da izađem. Naravno da mi fale i svirke, i putovanja, i druženja. Ma, imam osećaj ko da je neko stisnuo stop na plejeru i ja sad stojim tako u raskoraku i čekam.

Mnogi se plaše ove svetske pošasti koja nas je zatekla. A vi?

- Naravno da se plašim. Svi se pitamo kako će svet izgledati nakon korone. Planeta se fino oporavlja, kao što vidimo, ali ne znam što će biti s nama, Homo sapiensima.

Vi ste živeli u Zagrebu, ali posle nedavnog jakog zemljotresa gde ste se preselili?

- Bio sam desetak dana van stana dok statičari nisu procenili da se možemo vratiti. Sad smo opet tu. Centar grada je naročito stradao jer su zgrade i pre potresa bile opasne za prolaznike. Osim pandemije i zemljotresa, muči nas i nesposobni gradonačelnik, pa se trenutno tako borimo protiv tri nemani.

Mile Kekin
Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Mile Kekin

Vaša supruga Ivana je lekar. U današnjoj situaciji je to trenutno najteže i najodgovornije zanimanje. Šta vi mislite?

- Reći ću samo da ne znam ko normalan hoće da završi fakultet koji toliko dugo traje, da bi posle imao toliku odgovornost a zarađivao milioniti deo plate prosečnog fudbalera.

Smatrate li da će nakon ove pandemije sve biti drugačije i da će svako od nas život gledati drugim očima?

-Ne. Mislim da ćemo biti iste budale ko pre, što me vraća opet na onu ideju o nastavku moje pesme. “Ovo je prošlo, bolje vreme je došlo, opa-cupa, hajmo svi sad veselo, ko da ništa nije bilooo!”