Prihvaćena kandidatura Mrkonjića

Republička izborna komisija prihvatila večeras kandidaturu Milutina Mrkonjića za predsednika Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 25.12.2007.

12:57

Default images

Komisija je prihvatila 15.759 izjava birača koji podržavaju kandidata Socijalističke partije Srbije. Posle zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića, lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića i Demokratske stranke Borisa Tadića, Mrkonjić je četvrti kandidat za učešće na predsedničkim izborima, 20. januara iduće godine.

"Moj zadatak kao predsednika države bio bi da stvorim uslove da razvoj zemlje krene bržim tokom, da se naše komparativne prednosti u odnosu na svet - energetika, poljoprivreda, saobraćaj, stave u funkciju", rekao je Mrkonjić novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da je ubeđen da će zemlja "koja ima više od 25 odsto siromašnih" u njemu naći čoveka koji će je bržim koracima povesti u budućnost.

Mrkonjić smatra nedopustivim da političari danas dele Srbiju, umesto da je ujedine kroz poslove, "jer je zaposlenost najveći problem".

"Možemo stvoriti milion novih radnih mesta i Srbiju dovesti u stanje blagostanja", istakao je on, najavivši skromnu kampanju "zbog teških uslova u kojima se nalazi zemlja".

Na pitanje da li kandidat radikala Tomislav Nikolić može u drugom krugu izbora da računa na podršku socijalista, Mrkonjić je rekao da će o tome odlučiti njegova partija kada dođe vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: