Šljivančanin stigao u Beograd

Bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin, kome je žalbeno veće Tribunala odobrilo privremeno puštanje na slobodu, stigao u Beograd.

Izvor: B92

Nedelja, 16.12.2007.

17:55

Default images

Advokat Novak Lukić je rekao da je Šljivančanin iz Amsterdama redovnom linijom JAT ervejza danas sleteo na beogradski aerodrom. Šljivančanin nije izašao na izlaz na kojem su se pojavili ostali putnici, što je uobičajena procedura za ljude koji su pušteni na privremenu slobodu i koji su pod posebnim režimom, odnosno pratnjom policije.

Advokat je zahvalio Vladi Srbije zbog toga što je pružila garancije na osnovu kojih je njegov klijent privremeno pušten iz pritvora u Ševeningenu.

Šljivančanin će policiji u Beogradu morati da preda pasoš i neće mu biti dozvoljeno da napušta Srbiju. Na slobodi će boraviti do završetka žalbenog postupka.

Bivši major JNA osuđen je pred Haškim tribunalom na pet godina zatvora jer nije sprečio torturu hrvatskih zarobljenika nakon bitke za Vukovar, koje su kasnije streljali pripadnici lokalne teritorijalne odbrane na poljoprivrednom dobru Ovčara u novembru 1991. godine.

Šljivančanin je do sada u pritvoru proveo više od četiri godine, nakon što je 13. juna 2003. godine uhapšen u Beogradu i izručen Haškom tribunalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: