Bez javnosti na suđenju Glavašu

Na zahtev Gordana Getoš-Magdić suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima nastavljeno je danas iza zatvorenih vrata.

Izvor: B92

Petak, 14.12.2007.

12:39

Default images

Getoš-Magdić je jedna od optuženih za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991. a svoj zahtev da bude saslušana bez prisustva javnosti obrazložila je željom da zaštiti svoj integritet i dostojanstvo, kao i dostojanstvo svoje porodice. nastavila iznošenje odbrane u kojoj je optužila osječku policiju za brutalnost prilikom istrage i ucene, kako bi svedočila protiv Glavaša.

Na raspravu u Županijskom sudu došao je i provooptuženi Glavaš, kome se poslednjih dana pogoršalo zdravstveno stanje zbog štrajka glađu. On je juče iz zatvorske bolnice hitno prebačen u jednu zagrebačku bolnicu, a zatim krajem dana vraćen u zatvorsku.

Prema naredbi sudije Željka Horvatovića, lekari veštaci su juče pregledali Glavaša i ocenili da mu život nije ugrožen i da je sposoban za praćenje suđenja.

Uz Branimira Glavaša i Gordanu Getoš-Magdić, na optuženičkoj klupi su Ivica Krnjak, Mirko Sivić, Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić.

Svi su optuženi u postupku poznatom kao "slučaj selotejp", u kojem se terete da su po naredbi Glavaša 1991. u Osijeku hapsili, maltretirali i likvidirali deset civila srpske nacionalnosti, koji su nakon ubistva bačeni u reku Dravu, vezanih ruku i sa selotejpom preko usta.

Protiv Glavaša se paralelno vodi i drugi postupak koji je poznat pod nazivom "slučaj garaža", u kojem se on, kao bivši šef osječkog Sekretarijata za narodnu odbranu, tereti da je u garaži sekretarijata maltretirao, potom likvidirao dva civila srpske nacionalnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: