U domu za starije u Budimpešti virusom korona zaraženo više od 200 ljudi

Više od 200 osoba u domu za starije u Budimpešti zarazilo se korona virusom, a desetoro je umrlo, izjavila je danas šefica mađarskih zdravstvenih službi Cecilja Miler.
U domu za starije u Budimpešti virusom korona zaraženo više od 200 ljudi
Foto: Pixabay
Pojava kovida 19, bolesti koju izaziva korona virus, u domu za starije u budimpeštanskoj četvrti Rakoskerežtur prvi put je objavljena prošle sedmice kad su testovi pokazali da je zaraženo 100 osoba.
 
Iako se bolest pojavila i u drugim mađarskim domovima za starije, događaji u domu u Rakoskerežturu, u kojem se nalazi 500 osoba, najteži su slučaj.
 
Mađarske vlasti do danas registrovale su 1.512 slučajeva kovida 19, a od te bolesti umrlo su 122 osobe, prenosi index.hr. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet