Najnovije vesti
Imunitet
Napravite sami: Vitaminska ANTIVIRUSNA BOMBA za jačanje imuniteta

Napravite sami: Vitaminska ANTIVIRUSNA BOMBA za jačanje imuniteta

Narodnim lekovima uvek se vraćamo kada želimo da oporavimo organizam ili ga ojačamo, a ovaj recept koji vam predlažemo je miks nekih starih, dobrih recepata sa sastojcima koji su popularni psoeldnjih godina, kao što je aronija.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
orasi profimedia Foto: Profimedia
orasi profimedia

Ovu vitaminsku bombu može da koristi cela porodica.

POTREBNO JE: 100 g suvih kajsija, 50 g aronije, 100 g suvih smokava, 200 g suvih šljiva, 1 srednji koren đumbira, 100 ml soka svežeg limuna, 100 g badema, 100 g oraha, 50 g lešnika ili pistaća, 50 g brusnica, 3 kašike meda sa propolisom i matičnim mlečom, 250 g meda

Pročitajte još

Šljive, kajsije i smokve iseckajte, lešnike, bademe i orahe posebno sameljite. Sve sastojke sjedinite, dodajte limunov sok i đumbir koji ste prethodno očistili i narendali. Prelijte medom i ispasirajte štapnim mikserom.

Mešavinu sipajte u staklenu teglu i ostavite da odstoji nekoliko dana pre nego što počnete da je upotrebljavate. Vitaminsku bombu koju ste pripremili možete davati i deci starijoj od dve godine i to po jednu kafenu kašičicu ujutru, a starijoj možete u zavisnosti od uzrasta davati i malo veću kašiku.