Varvarin oplakuje još jednog lekara: Preminuo dr Dragoslav Arsić(70), sumnja se na virus korona

S. Babović

13. 04. 2020. u 14:07

Posle dr Miroslava Vasića(56),popularnog lekara iz Varvarina, sumnja se da je usled korona-virusa preminuo još jedan lekar, dr Dragoslav Arsić(70), stručnjak u komisiji RFZO, odbornik SNS u lokalnom parlamentu

Варварин оплакује још једног лекара: Преминуо др Драгослав Арсић(70), сумња се на вирус корона

Foto: S. Babović

KRUŠEVAC - ODMAHposle Kruševca gde je zabeleženo 98 potvrđenih slučajeva virusa korona, u Rasinskom okrugu najpogođeniji je Varvarin sa 16 slučajeva. Sa svega 17.000 stanovnika, koliko ih živi u ovoj opštini, bitku za život izgubilo je čak četvoro ljudi, a sumnja se da je u protekla dva dana, posledicama KOVID-19 podleglo još dvoje.



Brojni meštani Varvarina opraštaju se od dr Dragoslava Arsića(70),uvaženog specijaliste-pneumologa, odbornika SNS u lokalnom parlamentu, koji je 12. aprila preminuo u KC Niš. Rezultati testiranja još uvek nisu pristigli u ZZJZ Kruševac u ovom slučaju, a čekaju se i informacije u vezi s tim da li je pozitivan na KOVID-19 bila i meštanka Z.D.(72),preminula istog dana kao i dr Arsić.



- Iskreno žalimo zbog smrti kolege i prijatelja i u ime opštine Varvarin i svoje lično ime upućujem izraze najdubljeg saučešća njegovoj porodici, prijateljima i kolegama-navodi Vojkan Pavić, predsednik opštine, koji je izrazio saučešće porodicama koje su od posledica korona-virusa izgubile svoje članove.-Dr Dragoslav Arsić bio je izuzetan čovek i priznat stručnjak i veoma smo tužni i potreseni ovom tužnom vešću. Pamtićemo ga kao izvanrednog doktora i stručnjaka koji je svima izlazio u susret i pomogao mnogim ljudima.



Osim što je važio za vrhunskog stručnjaka, dr Arsić je bio i odbornik Skupštine opštine Varvarin u više saziva i član SNS od osnivanja.U Sindikatu lekara i farmaceuta saopšteno je da je pulmolog iz Varvarina “preminuo od kovid infekcije, kao i da je radio po ugovoru o delu u komisiji RFZO u Kruševcu.


-Neka mu je večna slava i pokoj duši, molimo sve lekare u Srbiji da u sredu, 15. aprila u 10 sati, minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene! Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama! - predočeno je u objavi Sindikata lekara i farmaceuta na društvenim mrežama.


Ovo je bio drugi lekar preminuo iz Varvarina, a kako su “Novosti” pisale, 7. aprila, posledicama korona-virusa podlegao je dr Miroslav Vasić (56), uvaženi lekar privatne prakse, koji je, takođe, važio za izuzetnog stručnjaka. Prvi smrtni slučajevi u opštini dogodili su se pre nedelju dana, kada su preminuli učiteljica D.Ž.M.(52) i penzioner S.S.(81). Pre dva dana, preminuo je i meštanini T.M.(79).


RASINSKI OKRUG-132, KRUŠEVAC-98


U Rasinskom okrugu potvrđeno je 132 slučaja korona-virusa. Manji broj potvrđenih slučajeva od Kruševca(98)i Varvarina(16), zabeležen je u opštinama Trstenik(4), Aleksandrovac(5),Ćićevac(6) i Brus(2), a potvrđen je i slučaj korona-vrusa kod Kruševljanke koja je živela u Vrnjačkoj Banji.Rasinski okrug je jedan od najtestiranijih u Srbiji,tako da su samo u poslednjoj “turi” sa Instituta u Batajnici, pristigli rezultati čak 84 uzoraka, od čega je 15 bilo pozitivnih. Prema izveštaju ZZJZ Kruševac, do sada je iz okruga prosleđeno 462 uzoraka.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije