Nekadašnji ljubimac ''Grobara'' otkrio tajnu dugu 22 godine! Sve je to zbog zaljubljenih Afrikanki?

Autor: Darko Mitrović
subota 11.04.2020.
12:06
Izvor: Sportske.net

Sve je otkrio.

EPA/SASA STANKOVIC
EPA/SASA STANKOVIC

Povezane vesti

Reprezentacija Nigerije bila je pravi hit 1998. godine, posebno tokom prve faze tadašnjeg Svetskog prvenstva u Francuskoj.

Selekcija za koju su nastupali Džej Džej Okoča, Taribo Vest, Babangida, Babajaro, Sandej Oliseh, Rašid Jekini, a koju je sa klupe vodio naš Bora Milutinović, osvojila je prvo mesto u svojoj grupi, u konkurenciji Španije, Bugarske i Paragvaja.

Špance su u prvom kolu savladali sa 3:2, potom su bili bolji i od Bugarske sa 1:0 i osigurali plasman u osminu finala, a onda su poraženi od Paragvaja sa 3:1, pa Špancima ni pobeda od 6:1 nad Bugarskom u poslednjem kolu nije bila dovoljna za prolaz dalje.

Očekivalo se da će u osmini finala ponovo zablistati protiv Danaca, ali to se nije dogodilo.

Danci su ih deklasirali rezultatom 4:1 i izborili se za četvrtfinale sa Brazilom, a nigerijski ''Super orlovi'' su morali da ''pakuju kofere''.

Danas, 22 godine kasnije, član te selekcije Taribo Vest koji je pet godina kasnije nosio i dres Partizana u Ligi šampiona, otkrio je koji je bio glavni razlog debakla selekcije Nigerije u meču sa Danskom.

''Čitao sam izveštaje kako su igrači obilazili noćne klubove tokom SP i vozili limuzine. Iskreno, ne znam za to. Ali znam da su neki igrači doveli žene u kamp. To sam video.
-
Bonus 10

Žene su bile Afrikanke koje su došle da gledaju naše momke i zaljubile su se u njih zbog načina na koji smo igrali u grupnoj fazi. Dakle, bilo im je lako da ih namame u sobu.

Zato pojedini igrači nisu imali snage protiv Danske. Bili su umorni nakon što su noć pre proveli sa tim ženama. Vikao sam na njih na terenu, bio sam jako ljutna njih. A sve su to uradili, jer su mislili da ćemo lako pobediti Dansku'', objasnio je Vest u razgovoru za nigerijski ''punchng''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 11.04.2020
12:18

Pored toga sto su bili neozbiljni, nedostajao im je i bolji desni bek ili desno bek-krilo, sve ostalo su imali ''pokriveno''.