Italijanska formula za prvenstvo, Juventus već dobio bitku sa Lacijalima!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 11.04.2020.
09:39
Izvor: Sportske.net

Sve što su Rimljani pokušavali palo u vodu, nisu uspeli da nametnu svoj rasplet. Evo kako stoje stvari...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Lotito je izgubio bitku, u Juventusu su uradili ono što su hteli.

Lacio je verovao da je u prednosti, njihovi igrači su sve vreme u Rimu, nisu imali slučajeve zaraze, pa su se zalagali za nastavak treninga odmah posle Uskrsa, ovog vikenda.

U toj situaciji, jasno je, Juve bi kasnio dve nedelje, devetorica njihovih fudbalera su van Italije, povratak bi značio karantin od 14 dana.

Ali, vlasti su donele odluku, treninzi će biti nastavljeni tek 4. maja, što znači da će Juventus posle praznika pozvati Ronalda i kompaniju da se vrati u Torino, oni će biti u izolaciji do kraja meseca, i onda u maju normalno trenirati.

Kada će prvenstvo biti nastavljeno?

U maju neće, ona najoptimističnija prognoza vezuje se za poslednju nedelju maja kada bi mogle da budu odigrane četiri zaostale utakmice, a da se onda u junu i početkom jula odigraju preostalih 12 kola i sezona bude završena tokom leta. U ovom trenutku to je realno, što i dalje ne znači mečeve pred punim tribinama, biće dugo potrebno Italijanima da se vrate u normalu, ali izgleda da će šampionat ipak biti završen.


Bonus 10


Olimpijski Komitet je potvrdio odluku, nema sporta, ni treninga u aprilu, pa su Rimljani ogorčeni. Sa druge strane Juventus će imati vremena da Matuidi, Dibala koji su preležali koronu budu dovoljno spremni i odmorni za pripreme za nastavak. Uz to, Juve je blokirao ideje da se igra na neutralnim terenima na jugu Italije, kao i onu da svi mečevi budu odigrani u Rimu, koju je lansiralo nekoliko klubova.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke