"Srbija protiv neonacizma"

Ambasador Izraela kaže da u Srbiji nema tolerancije prema neonacistima.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2007.

09:32

Default images

Ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol ocenio je u Subotici da je vlast Srbije generalno podigla glas protiv neonacističkih pokreta i aktivnosti i dodao da je to realnost na kojoj se može graditi stav da nema tolerancije prema neonacistima.

Kol je rekao da se Srbija, ali i neke od evropskih zemalja, suočavaju s pojavom neonacizma, a da neonacisti pokušavaju da pridobiju popularnost i da se više "ne stide sopstvenih opredeljenja". "To je zabrinjavajuć trend. Evropa se mora suprotstaviti neonacizmu, pre svega zato što će, ako mu se ne suprotstavi, on rasti", rekao je Kol.

Na pitanje kako doživljava pokušaje izjednačavanja neonacizma sa antifašistima, on je rekao da je neprimereno porediti neonacizam s nekim drugim pojavama. "To ne znači da nema i nekih drugih negativnih pojava, ali neonacizam je neonacizam. Evropa je patila zbog te ideologije, Jevreji su patili, Srbi su patili tokom ere nacizma, i to je poseban problem. Zbog toga je svako poređenje neonacizma s bilo kojom drugom pojavom neprimireno", kaže Kol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: