Veći broj izlečenih nego novozaraženih od virusa korona u Austriji

Austrijski ministar zdravstva i socijalne zaštite Rudolf Anšhober rekao je u petak da se poslednjih dana u Austriji beleži veći broj izlečenih, nego novozaraženih, čime se nastavlja pozitivni trend u borbi protiv korona virusa.
Veći broj izlečenih nego novozaraženih od virusa korona u Austriji
Foto: FoNet/AP
"Nadam se da će se ovaj radosni trend nastaviti i nakon Uskrsnih prszniks", rekao je na konferenciji za novinare Anšhober, ministar iz redova stranke Zelenih.
 
On je ocenio da je prva etapa u suzbijanju zaraze korona virusa bila "uspešna", ali je pozvao na dosledno pridržavanje mera ograničenja. U Austriji, koja ima 8,8 miliona stanovnika, u petak je zvanično potvrđeno 13.400 zaraženih, od kojih je preminulo 319, a ozdravilo 6.064. Urađena su ukupno 134.743 testa.
 
Anšhober kaže da se broj pacijenata u bolnicama smanjio se u odnosu na prethodni dan za 54 slučaja.
 
U bolnicama se nalaze 1.032 pacijenta što je, kako je rekao, najmanji broj od 30. marta, a na intenzivnoj nezi ih je 261, pet manje u odnosu na prethodni dan, što ohrabruje.
 
"Nemojte uništiti što smo do sada postigli", upozorio je ministar Anšhober.
 
Međutim, prema istraživanju koje je u petak objavljeno u Beču, u Austriji ima dvostruko više zaraženih novim korona virusom nego što to pokazuju testovi obavljeni do sada.
 
Stopa zaraženosti među stanovnicima Austrije do sada je oko 0,32 odsto, zaraženo je oko 28.500 od 8,8 miliona Austrijanaca, prema zaključcima istraživanja na reprezentativnom uzorku od 1.544 osobe. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet