Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 10. 4. 2020.

| Društvo

Pedesetak novih respiratora u Nišu u poslednjih mesec dana, pre 2 godine ih bilo 20

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
VVV_2946 (1)
Novi respiratori za jug srbije; foto: Vanja Keser

Karavan koji je danas u Nišu predvodio predsednik Aleksandar Vučić, kako je on rekao, dopremio je u Niš 4 klinička respiratora, a ukupno u poslednjih mesec dana 29. Uz to je dopremljeno i 20 neinvazivnih respiratora. Taj broj je znatno veći nego pre 2 godine, kada ih je u Nišu bilo, kako je rekao, svega 20.

“Srbija je uz vas”, poruka je koju je Vučić hteo da pošalje iz Niša celom jugoistoku i da se zahvali onima koji poštuju mere Vlade Srbije u borbi sa koronom, iako je on rešio da, suprotno merama, okupi ljude u zatvoren prostor i netestiran govori pred njima.

vucic nis2 foto Vanja Keser Dva kamiona opreme; foto: Vanja KeserIzmeđu ostalog, govorio je o respiratorima koje je doneo i podršci u ostaloj opremi koja, kako je rekao, stiže sedmično.

Srećom pa imamo Klinički centar u Nišu, da nemamo… Mi smo do pre 2 godine imali 20 respiratora u Nišu, a ne bismo imali ni gde sve ljude da smestimo. Između 200 i 300 novih pacijenata - rekao je Vučić.

Kapaciteti su, kako je rekao, na izmaku, pa će kompletna zgrada, sem Urgentnog, novog niškog KC postati kovid bolnica, kao i leskovačka bolnica, a testiranja će, prema njegovim najavama, ići i do 4.000 dnevno.

U Nišu se prvi rezultati disciplinovanog ponašanja vide i potrebno je da nastavimo da se ponašamo na takav način. Potrebna je disciplina na jugu Srbije, posebno u krajevima gde smo imali veliki priliv ljudi iz inostranstva - rekao je predsednik.

VVV_2989 Vučić pojasnio kakva je oprema stigla; foto: Vanja KeserLakši pacijenti, kako je rekao, smeštaće se po kasarnama i hotelima, a rekao je da bi Srbija za desetak dana mogla da krene u proizvodnju “nečega što liči na lek hlorokin”.

Bićemo u stanju da za mesec dana proizvedemo 50.000 kutija, što je više nego dovoljno za sve potrebe Srbije, rekao bih, gotovo celog regiona - rekao je Vučić.

Pozvao je i kliničke centre da vrše redovnu distribuciju opreme i lekova do ambulanti i domova zdravlja i naglasio da o tome ubuduće brine BIA.

Dajte da lečimo ljude odmah. Dajte prosledite to u svaki dom zdravlja. U najudaljenije mesto, da ima i Doma zdravlja u Svrljigu, Dom zdravlja u Merošini. Dajte da taj posao sprovedemo do kraja - rekao je Vučić.

Podsetimo, on je, nakon Novog Pazara, posetio Niš, gde je imao sastanak sa rukovodstvom Grada i lekarima, a pre toga je ispred Gradske kuće u dva kamiona pokazao kakva je oprema doneta.

VVV_2967 Prošetao do Gradske kuće i zahvalio se južnjacima na disciplini; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • S.Nikolić

    16:07 // 11. 4. 2020.

    Karavan SRAMA!

  • Pretezni interesi

    11:29 // 11. 4. 2020.

    Vreme svesnog gubljenja interesa zbog sticanja novih na globalnom nivou.

  • Naissus

    10:15 // 11. 4. 2020.

    Sad da dezinfikujete svaki objekat gde je bio a svaku osobu sa kojom je bio u kontaktu da posaljete u karantin

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: