U Gigsovom „idealnom timu“ nema Vidića i Ronalda

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.20. | 10:11

Kriterijum je bio broj nastupa koji su fudbaleri upisali u dresu Mančester Junajteda

Malo je fudbalera koji odluče da čitavu karijeru poklone jednom klubu. Milan je imao Paola Maldinija, Roma Frančeska Totija, a Mančester Junajted između ostalog i Rajana Gigsa. Velšanin je na Old Traford stigao 1987. godine u omladinski tim, a seniorski debi je upisao tri godine kasnije i sve do 2014. zabeležio 963 nastupa. Najviše u prebogatoj istoriji Crvenih đavola. U periodu provedenom u klubu mnogi fudbaleri su dolazili i odlazili, ali on je trajao, dočekivao i ispraćao saigrače.

Na zvaničnom sajtu Mančester Junajteda sastavljen je tim igrača koji su najviše puta delili teren sa Gigsom. Svakako respektabilna ekipa, međutim, na njoj nema Nemanje Vidića i Kristijana Ronalda.

Izabrane vesti

Daleko ispred ostalih su Pol Skols (479) i Geri Nevil (436) koji su takođe čitavu karijeru proveli u Junajtedu, a nešto manje ima Roj Kin (371), lider jedne generacije i fudbaler koji je uradio mnogo prljavog posla na sredini terena kako bi saigračima poput Gigsa omogućio da se osvrnu na ofanzivne zadatke.

Na golu je Peter Šmajhel (297), u odbrani pored Nevila još i Rio Ferdinand (328), Mikael Silvester (277) koji se za malo našao ispred Džona Ošeja (275) i Denis Irvin (350), koji je “istisnuo“ Partisa Evru (244). U veznom redu uz Kina i Skolsa su još Dejvid Bekam (293) i Niki Bat (272) iz klase ’92, dok napad čine Vejn Runi (297) i Ole Gunar Solskjer (245).

Mnogi su u timu, pored Vidića (189), verovatno očekivali i Ronalda (205), ali iako je Portugalac u šest sezona na Teatru snova bio neizostavni član prve postave, ipak nije zabeležio dovoljno nastupa da se nađe u ovom timu.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara