Lekar odbio da ide na Sajam, policija morala da ga ubedi: Devetoro medicinara iz Smederevske Palanke pozitivno na koronu

Novosti online / J. I.

10. 04. 2020. u 14:39

Korona virusom zaraženo devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice „Stefan Visoki u Smederevskoj Palanci, a ima ih još koji su testirani. Svi inficirani su upućeni na Beogradski sajam

Лекар одбио да иде на Сајам, полиција морала да га убеди: Деветоро медицинара из Смедеревске Паланке позитивно на корону

BOlnica u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA- Devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci pozitivno je na KOVID-19. Čekaju se rezultati testiranja drugih zdravstvenih radnika.


– Na osnovu rezultata do sada urađenih testova, na korona virus u opštini Smederevska Palanka pozitivno je osamanaest osoba. Od toga je devetoro pacijenata i devetoro zaposlenih u OB „Stefan Visoki“. Oni su iz kućne izolacije upućeni na Sajam, izjavila je za naš list dr Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Požarevac.


Doktorka Jovanović nije mogla da kaže kako su zaraženi lekari i medicinske sestre, ali je potvrdila da je još medicinara testirano zbog sumnje da su zaraženi.


Ona kaže da nijedno odeljenje nije zatvoreno, a da je došlo do preraspodele posla jedino na Internom odeljenju.


Direktor Bolnice dr Nikola Ristić nije želeo da odgovri na pitanja „Novosti“ o situaciji u ovoj zdravstvenoj ustanovi, uputivši nas na Opštinski štab.


Prema našim saznanjima, jedan lekar ove bolnice, kod koga je potvrđeno prisustvo infekcije, odbio je da iz kućne izolacije bude transportovanu privremenu bolnicu na Sajmu. Pristao je tek nakon intervencije policije. Ovo nam je potvrdio komandant Štaba za vanredne situacije u tom gradu, predsednik opštine Nikola Vučen.


- Tačno je da se to desilo. Sada, čekamo rezultate ostalih testova, kako bismo sagledali stanje u našoj bolnici “Stefan Visoki“. Svim lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju pružamo punu podršku i zahvalnost na svemu što čine da se virus drži pod kontrolom, izjavio je Nikola Vučen.


Kako nam je saopšteno u Zavodu za javno zdravlje Požarevac, do sada je na području Podunavskom okruga testirao 279 osoba, od kojih je 26 pozitivno - u Smederevu sedam, u Smederevskoj Palanci 18 i u Velikoj Plani jedna.


Trenutno na teritoriji Podunavskog okruga 1.199 osoba je pod zdravstvenim nadzorom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije