Koliko danas vredi Hames Rodrigez?

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.04.20. | 12:54

I koliko bi Real mogao da dobije od njegove prodaje...

Posle eksplozije na Mundijalu 2014, kada je Real za transfer iz Monaka platio tada astronomskih 75.000.000 evra, malo ko mogao je da pomisli da će se gotovo šest godina kasnije Hames Rodrigez naći u trenutnoj situaciji - da je trećepozivac koji uzima samo prazne minute u nebitnim utakmicama... Kolumbijac koga su mnogi sredinom decenije na izmaku videli u redu najboljih vezista sveta, danas je samo ime na papiru koje Real Madrid košta vrtoglavih 8.500.000 evra neto na godišnjem nivou.

Zato je sada jako blizu toga da se konačno oslobodi madridskih okova, okrene novi list i pokuša da nekako oporavi karijeru koja je dosta obećavala. Pošto je Zinedin Zidan rešio da svoj fokus maksimalno stavi na Martina Edegarda od jeseni, Real će uraditi sve da se reši njegovog ugovora – osmi najplaćeniji igrač u timu – i da zaradi nešto od njegove prodaje. Ali koliko danas uopšte vredi Hames Rodrigez?

Izabrane vesti

Dok interesovanje iz Serije A i Premijer lige nije sporno, njegova tržišna vrednost procenjuje se na “skromnih“ 40.000.000 evra, s tim što bi najavljen pad cena igrača i klubova mogao dodatno da obori visinu obeštećenja. Njegov ugovor sa Realom ističe za godinu i kusur dana, što će takođe imati značaj u određivanju njegove realne cene, baš kao i činjenica da je do pauziranja sezone odigrao tek oko 650 minuta i da je njegova uloga potpuno marginalizovana.

Opcija Hamesovog ostanka u Madridu do juna 2021. ne bi bila dobra ni za njega, ni za klub. Prvo, Kolumbijac bi izgubio još jednu godinu u karijeri i verovatno izgubio svaki kredibilitet, pa bi realniji bio odlazak u Kinu, MLS, Saudijsku Arabiju ili povratak u Južnu Ameriku, nego transfer u neki evropski klub.

Za njega interesovanje ne jenjava, uprkos tome što ga nema nigde na terenu. Najviše se interesuju Napoli i Everton. Tim iz Kampanije je bio nadomak Hamesovog potpisa letos, ali Aurelio de Laurentis i Florentino Perez nisu uspevali da dogovore formulu transfera, bez obzira na insistiranje moćnog agenta Žorža Mendeša da se dogovor postigne kako Hames ne bi presedeo na klupi celu sezonu. U međuvremenu je Napulj napustio Karlo Anćeloti, kod koga je “desetka“ Kafeterosa imala najvažniju ulogu tokom zajedničke saradnje u Realu, pa je zato Everton opcija koja se pominje još od zimus. Međutim, Karamele nisu bile spremne da izdvoje više od 40.000.000 evra za transfer, iako su bile spremne da pokriju najveći deo plate.

Posle erupcije virusa korona, izvesno je da niko od zainteresovanih klubova neće hteti da iskešira neki posebno veliki novac, a pominje se da su na Gudisonu spremni da plate između 25.000.000 i 30.000.000 evra. Napoli je i dalje zainteresovan, ali je posle velikih ulaganja na zimu u svežu krv jasno da će ishod ovog transfera najviše zavisiti od prodaje Kalidua Kulibalija i Alana, te Arkadijuša Milika.

Nekad Zlatna kopačka Mundijala, danas senka kojoj se “obara” cena…

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara