"Nisam zadovoljan što neki čekaju da država isplati minimalac, da bi oni isplatili radnicima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nezaposlenost kod nas raste sporije nego u drugim zemljama.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 10.04.2020.

11:33

Foto: Tanjug, Printskrin

Rekao je da nije zadovoljan zato što neki čekaju da im država isplati minimalac da bi oni isplatili radnicima.

Prema njegovim rečima, gledaće da što pre isplate minimalac, da izbegnu neodgovornost nekih privatnika, kako bi ljudi mogli da prežive.

"Srbija je jedna od retkih koja ne namerava da smanjuje plate i penzije. Povećali smo plate zdravstvenim radnicima, tako da sada sa 65.000 od pre par godina, imamo platu od 105.000 za načelnike, za medicinske sestre imamo povećanje sa 33.000 na 58.000-59.000", rekao je on.

Vučić je pozdravio dogovor koji su postigli ministri finansija EU o ekonomskom odgovoru na koronavirus, jer je za Srbiju važno podizanje ekonomije Evropske unije.

"Sa Evropskom unijom imamo 67 odsto ukupne trgovinske razmene, svaka mera koju donesu znači i nama, iako nismo direktno uključeni u deljenje tog kolača", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: