Di Kanio: Ferguson me zvao u Junajted, ali sam odbio... Mislio sam da se prijatelj iz Italije šali sa mnom

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.20. | 13:20

„Rekao sam ser Aleksu 'hiljadu puta hvala, ali ne mogu. Vest Hem je porodica koja me je podigla u najgorem trenutku u životu'“, poručio je

Legendarni italijanski fudbaler Paolo di Kanio okrio je da je u već u poznim igračkim godinama imao priliku da pređe u Mančester junajted, ali je odbio. Legendarni fudbaler Vest Hema kaže da ga je 2001, kada je imao 33 godine, telefonom zvao ser Aleks Ferguson, ponudio mu da potpiše za Crvene đavole, ali je dobio negativan odgovor.

Sve se događalo na dan Božića.
"Prvo sam mislio da je to šala, da je jedan moj prijatelj iz Italije. Stomak mi se prevrnuo jer onda pomislite da ste potcenili sebe, da ste veći nego što ste mislili. Mančester junajted vas zove, pokušava da vas ubedi da pređete. U tih par minuta se osećate velikim i snažnim. Bilo mi je čudno kada sam rekao 'ne' ser Aleksu. Rekao sam 'hiljadu puta hvala, ali ne mogu. Vest Hem je porodica koja me je podigla u najgorem trenutku u životu. Ja sam kapiten, ne mogu'. Uzvratio mi je: 'Paolo, poštujem ovo, volim ljude koji razmišljaju na ovakav način. Ti si čovek kakav sam mislio da jesi'", otrkiva Di Kanio.

Izabrane vesti

U to doba Junajted je gazio sve pred sobom, osvojivši sedam od mogućih devet šampionskih titula. Di Kanio insistira na tome da ne žali zbog odluke, rekavši da sve duguje Vest Hemu.
"Na kraju sam ostao u Vest Hemu i ne žalim zbog toga, bez obzira što je Junajted bio najbolji, osvajao Ligu šampiona i titule. Nikada ne bih zamenio titutlu za te četiri i po godine koliko sam nosio dres Vest Hema", poručio je temperamentni Italijan.

Di Kanio je nakon toga ostao u Vest Hemu još 18 meseci, pre nego što je 2003. otišao u Čarlton. Potom je igrao za Lacio, a karijeru je završio u Ćisko Romi 2008. godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara