Pajtić: Sastanak o autoputu

Pokrajinsko Izvršno veće zahteva od republičke vlade sastanak o novcu od koncesije na autoput Horgoš-Požega.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.11.2007.

15:49

Default images

Na sastanku bi trebalo da se postigne dogovor u vezi sa isplatom novca koji pokrajini, na osnovu analize ugovora o koncesijama na autoput, pripada realizacijom tog ugovora. Ukoliko dogovor ne bude postignut, pokrajinska administracija će, kako kaže pokrajinski premijer Bojan Pajtić, svoje interese zaštititi pravnim sredstvima.

"Mi smo definisali da je oko 220 miliona evra taj iznos koji je potreban da se na osnovu ugovora o koncesiji uloži u infrastrukturu, u razvoj Vojvodine", kaže Pajtić.

Oko 220 miliona evra, koliko je komisija procenila da pripada pokrajini realizacijom ugovora o koncesiji, trebalo bi da se isplati sukcesivno, a taj novac biće iskorišćen za razvoj putne infrastrukture u Vojvodini, kaže pokrajinski premijer Bojan Pajtić.

Isplata tog novca je samo jedan od zahteva koji će pokrajinski zvaničnici na sastanku predočiti svojim republički kolegama.

"Tražimo od predstavnika republičke vlade i da predstavnici Vojvodine učestvuju u izboru nezavisnog inženjera, u zajedničkim radnim telima i komisijama, kao i u upravnom odboru i drugim upravnim strukturama budućeg koncesionog preduzeća, kada i ako oni budu osnovani", kaže on.

Ako ovi zahtevi ne budu ispunjeni, moguć je i sudski epilog spora oko koncesija, najavljuju u pokrajinskoj administraciji.

"Ukoliko ne budu ti zahtevi bili ispoštovani, mi ćemo primeniti druge pravne mehanizme - svakako pokretanje postupka preko institucije pokrajinskog javnog pravobranilaštva, koje je zaduženo da štiti imovinu i imovinske interese Vojvodine", kaže Pajtić.

Pajtić kaže da će pokrajinska administracija na sastanku insistirati na nekoj vrsti memoranduma, pisma o namerama ili sličnoj vrsti čvrstih garancija koja će obezbediti zaštitu vojvođanskih interesa.

Još se ne zna kada će sastanak biti održan, ali se očekuje da to bude učinjeno u narednih nekoliko dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: