Vesti

0

RTS:Od petka elektronske dozvole za kretanje tokom policijskog časa

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

RTS:Od petka elektronske dozvole za kretanje tokom policijskog časa

Izvor: Foto: Beta/Dragan Gojić

Kako je objavio RTS, time je promenjena praksa da izuzetak od zabrane kretanja tokom policijskog časa budu samo oni koji izlaze zbog posla i za to imaju radni nalog, dok će to od petka moći i građani koji brinu o drugima.

"Na adresi www.euprava.gov.rs biće dostupna ova vrlo jednostavna usluga, građani popunjavaju određene podatke, ti podaci se prosleđuju opštinama i gradovima i po proceduri koju je raspisalo Ministarstvo za rad, a u saradnji sa MUP-om, dobijaju se elektronske dozvole koje se prosleđuju putem imejl adrese", rekao je Jovanović.

On je naveo da je cilj da se "sistem maksimalno ubrza", a da postoji i način za kontrolu.

"Dozvole će se izdavati u najkraćem roku, a kako bismo iskontrolisali da li lokalne samouprave to rade kako valja, uspostavili smo i kontakt centar 011/735 05 56, na koji građani mogu da se jave i signaliziraju ukoliko lokalne samouprave to ne rade u propisanom roku", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima takve elektronske dozvole za dozvolu kretanja tokom policijskog časa izdavaće se bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe.

U petak od 17.00 sati počinje najduži policijski čas na teritoriji cele Srbije otkad je uvedeno vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa, i trajaće do ponedeljka u 5.00 sati.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR