KSENIJA VUČIĆ O BORBI SVOG SINA S KORONAVIRUSOM: Čitam Danilu poruke podrške!
Zabrinuta za sina Danila... Ksenija Vučić, Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

Briga: Daće dobri Bog - što pre na Sajam

KSENIJA VUČIĆ O BORBI SVOG SINA S KORONAVIRUSOM: Čitam Danilu poruke podrške!

Društvo -

Drama Stariji sin predsednika Vučića zbog kliničke slike primljen na Infektivnu kliniku

Nakon vesti da je stariji sin predsednika Srbije Danilo Vučić zbog zaraze koronavirusom hospitalizovan na Klinici za infektivne bolesti u Beogradu njegovim roditeljima su stigle brojne poruke podrške.

Danilova majka Ksenija Vučić uputila je veliku zahvalnost svima koji su im poželeli da što pre prebrode ove teške trenutke. - Još jedno veliko hvala od Danila za sve vas, divne i dobre, koji mu želite samo najbolje! A od mene jedno ogromno izvinjenje što ne stižem ništa da lajkujem, ali mu telefonom pročitam svaku vašu poruku. Hvala!!! - napisala je Ksenija Vučić juče na Tviteru.

foto: Nemanja Nikolić

Ona je podelila i zabrinutost zbog kliničke slike svog sina, koja zahteva bolničko lečenje, pa je poželela da uskoro bude premešten na Beogradski sajam, gde su inače pacijenti s lakšim simptomima: - Daće dobri bog što pre tamo - odgovorila je Ksenija Vučić jednom pratiocu na Tviteru.

foto: Printscreen Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je u sredu uveče informaciju o zdravstvenom stanju svog starijeg sina. - Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvenac zaražen je koronavirusom, a klinička slika mu je takva da je primljen u Infektivnu kliniku. Sine, pobedićeš ti to. Voli te tata, svi te volimo! - objavio je Vučić na svom Instagram profilu.

Lider Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Vučićeva porodica deli sudbinu svoje zemlje. - Danilo Vučić je jedinstven i poseban momak, ali ima i osobine koje deli sa ocem - nikada se ne odvaja od svog naroda, ne misli na sebe i nikada se ne predaje. Drži se, velika momčino, kao kada smo bili na Gazimestanu, nema nazad, brzo da pobediš zbog tvoje porodice, zbog tvoje Srbije - poručio je Vulin.

Reči podrške i solidarnosti uputio je i lider socijalista i šef srpske diplomatije Ivica Dačić: - U ovom teškom trenutku predsednik Srbije i moj prijatelj Aleksandar Vučić i njegova porodica imaju punu podršku i solidarnost mene i moje porodice. Danilo je, poput oca, uvek bio veliki i nepokolebljivi borac i siguran sam da će pobediti ovaj opaki virus. Želim mu brz i uspešan oporavak - izjavio je Dačić.

Svetski mediji o Danilu Vučiću

PREDSEDNIKOVU PORUKU SINU ČITA CELA PLANETA

Vest da je Vučićev sin zaražen koronavirusom odjeknula je u regionu, ali i svetu kao medijska bomba. Brojni svetski mediji, od američkih Njujork tajmsa i AP do italijanske ANSA i ruskog TASS, preneli su informaciju o prijemu predsednikovog sina na Infektivnu kliniku. Vučićeva objava da mu je stariji sin pozitivan na opasan virus prvo je ekspresno raširena u gotovo svim regionalnim medijima, i to kao udarna vest. Informaciju su zatim preuzeli i Glas Amerike, ruska agencija TASS, italijanska ANSA, radio Slobodna Evropa i Sputnjik, bečki Kurir, ali i pojedini portali u Africi, poput nigerijskog PM njuz.

Predsednik danas u Nišu

STIŽU RESPIRATORI I DRUGA OPREMA

foto: Tanjug Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se danas u Nišu s predstavnicima lokalne samouprave, Kliničkog centra Niš i drugih zdravstvenih institucija. Vučić će uručiti veliki broj maski, invazivnih i neinvazivnih respiratora i druge medicinske opreme, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Kurir.rs/ I. Kljajić Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track