');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

SAZNAJEMO Vučićev sin stabilno, ali i dalje na Infektivnoj klinici

Sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo, je u stabilnom stanju, saznaje “Blic”.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Danilo Vučić, konvencija SNS Foto: Miloš Petrović / RAS Srbija
Danilo Vučić, konvencija SNS

On je i dalje na Infektivnoj klinici u Beogradu, i njegovo stanje se prati.

Predsednik Vučić je sinoć svoje pratioce na Instagramu obavestio da je njegov stariji sin zaražen korona virusom.

Pročitajte još

- Kada je sve počelo, moj Danilo mi je rekao da predaja nije opcija. Moj prvenac zaražen je korona virusom, a klinička slika mu je takva da je primljen u Infektivnu kliniku. Sine, pobedićeš to. Voli te tata, svi te volimo - naveo je Vučić.

On je, inače, prethodnih dana govorio o angažovanju sina Danila i ćerke Milice koji, kako je rekao, volontriaju otkako je proglašena epidemija korona virusa. Na jednoj od konferencija za medije Vučić je izjavio da njegova deca nose penzionerima hemiju, hranu i osnovne namirnice koje su im neophodne.

Pre dva dana i premijerka Ana Brnabić, pričala je gostujući na televiziji o humanitarnom radu dece predsednika Srbije. Ona je tada pokazala i fotografiju Danila i Milice, kako volontiraju i nose pomoć za starije sugrađane.

O tome da je Danilo Vučić pozitivan na koronu izvestili su i američki mediji, poput "Njujork Tajmsa" koji je preneo ovu vest.

Kisić: Protokol je isti za sve

Odgovarajući na pitanje novinara, doktorka Kisić Tepavčević je rekla da je protokol vezan za potencijalnu izolaciju predsednika Vučića - isti za sve.

- Sam virus ne pravi nikakvu selekciju. Kakva će procedura da bude zavisi od toga da li je neko bio izložen sa bliskom osobom, i u kom periodu. Nema izuzetaka, isto je za sve. Sve soobe koje su bile u kontaktu podvrgavaju se testiranju. Izloženost je najveća 48 sati pre pojave simptoma, i 24 sata nakon pojave simptoma - rekla je doktorka.