Kraj "Moderne porodice": "Porodice su neuredne, ali predivne u isto vreme"

Poslednja epizoda prikazuje životne promene svih likova.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2020.

12:23

Kraj
Foto: Gettyimages/Christopher Polk

Ukoliko niste pogledali poslednju epizodu ove serije, upozoravamo vas da u nastavku teksta slede detalji završene humoristične serije.

Tri porodice koje su gledaoci mogli da prate kroz 11 sezona serije završile su svoje televizijsko putovanje u jednosatnom finalu na ABC-u.

Autori Stiven Levitan i Kristofer Lojd želeli su da likovi na kraju prenesu osećaje odanih gledalaca koji su se u više od 250 epizoda serije sprijateljili sa porodicama Pričet-Dafni-Taker prenosi Indeks.hr.

Kler i Fil zaključuju da je vreme da se njihova deca odsele. Aleks odlazi u Švajcarsku, gde ima novi posao i moguće novog dečka. Luk odlazi na Univerzitet Oregona, dok se Hejli i Dilan sa blizancima sele u kuću u kojoj su nekad živeli Kameron i Mičel. Oni sad sa ćerkom Lili i tek usvojenim sinom odlaze da žive u Misuri, gde je Kam dobio posao.

Džej i Glorija ostaju gde su i bili, ali sa određenim promenama. Džej uči španski, a Mani gradi karijeru u filmu. Sve ono što su radili s Menijem sada rade s mlađim sinom Džoijem.

Serija završava emotivno za sve gledaoce. Mičel i Kem su na aerodromu s novim sinom baš kao što su na početku serije bili s Lili. Džej i Glorija odlaze da gledaju utakmicu, baš kao što su nekad gledali Manija, a poslednja scena posebno je emotivna za gledaoce. Prikazuju se kuće sve tri porodice, odnosno kako se gase svetla u njima. Na kraju se tek ponovno upali svetlo na terasi Fila i Kler kao znak da je njihova kuća uvek otvorena za njihovu decu.

Finale prikazuje i sliku porodica iz poslednje epizode prve sezone - kada su svi pozirali u belom, ali na kraju završili umazani.

"Oduvek sam voleo tu epizodu i to je bila jedina stvar koju sam uzeo sa seta kad se serija završila. Zaključio sam da ako moramo završiti s jednom slikom to treba da bude upravo ta jer je metaforična. Porodice su neuredne, ali predivne u isto vreme", zaključio je autor Kristofer Lojd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: