Počinje luda borba za 500.000 dolara: Lajonsi veliki favoriti, MIBR i HAVU vrebaju sa druge strane žreba

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.04.20. | 14:15

Prva sezona Flashpoint lige u Counter Strike-u ulazi u samu završnicu

Ko kaže da novca nema u svetu video igara? Mnogi gejmeri već sada mogu da se pohvale višemilionskim dobicima kada je reč o novcu prikupljenom sa turnira. Baš jedan takav, iz redova "jačih" trenutno se igra u potpunosti "onlajn", iako je prethodno bilo planirano da se održi u prestonici Švedske, Stokholmu, a potom i u Los Anđelesu. Ipak, pretnja od širenja virusa COVID-19 uticala je na odluku da takmičari iz topline svojih domova "pikaju" CS:Go.

Kroz poznatih sedam mapa, timovi su već prošli kroz uvodne faze takmičenja, a sada sledi plej-of faza u kojoj ćemo saznati kako će biti raspoređen impozantan nagradni fond od čak 1.000.000 američkih dolara. Prvoplasirana ekipa će sa sobom poneti neverovatnih 500.000 novčanica, drugo mesto dobija upola manje, dok će trećeplasiranom timu pripasti ravno 100.000 dolara. Svakako, suma koju bi bio ko prihvatio bez ikakvog razmišljanja.

Izabrane vesti

U turnir se krenulo sa ukupno 12 timova, a u takmičenju je trenutno preostalo osam ekipa. Danas su na programu uvodna dva četvrtfinalna susreta, a igraće se po sistemu "prvi do dve mape".

Sastav MAD Lions je veliki favorit protiv ekipe FunPlus Phoenix (19.00). Zapravo, nominalni domaćin u ovom dvoboju predstavlja možda i glavnog favorita za osvajanje velelepne nagrade od 500.000 dolara.

Lavovi trenutno nemaju nijedan poraz na Flashpoint turniru, a sve rivale "ispratili" su kući pobedama od 2:0. Upravo pre četiri dana su ukrstili koplja sa timom FunPlusPhoenix, prvi i za sada jedini put od svog osnivanja.

Drugo četvrtfinale deluje daleko interesantnije, pošto je teško odrediti favorita u čitavoj zbrci. Gen.G Esports će udariti na Cloud9, a videćemo da li se gosti zaista nalaze na "devetom oblaku" pred ulazak u završnu fazu Flashpoint turnira (22.00).

I jedni i drugi do sada imaju po dve pobede i dva poraza u takmičenju. Gen.G Esports nije uspeo da pronađe lek za MIBR i to u dva navrata, dok je Cloud9 izgubio od HAVU-a i ekipe Team Envy. Ruku na srce, MIBR i HAVU svakako predstavljaju favorite i senke i ne bi bilo čudno da se nađu u samoj završnici. Njih ćemo na delu videti u sutrašnjim četvrtfinalnim okršajima.

CS:GO FLASHPOINT – PRVA SEZONA, ČETVRTFINALE

Četvrtak
19.00: (1,20) MAD Lions – FunPlus Phoenix (4,00)
22.00: (2,03) Cloud9 - Gen.G Esports (1,70)

Petak
19.00: (1,35) HAVU – Chaos (2,90)

22.00: Orgless - MIBR

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara