08. april  2020. 17.39  →  18.37 | Izvor: RTV (Kristijan Takač)

Roditelji i vaspitači mališana iz Subotice sarađuju preko društvenih mreža

SUBOTICA -

Subotičanima, ali i drugima, društvene mreže ovih dana imaju veoma važnu ulogu kada je u pitanju rad sa decom predškolskog uzrasta. Tamo su upravo putem društvenih mreža roditelji u stalnom kontaktu sa vaspitačima, i na taj način dobijaju instrukcije o aktivnostima koje treba da odrade sa svojom decom.

video icon

Subotičanka Marina Kujundžić provodi svaki dan nekoliko sati sa svoja dva predškolca. Sa ostalim roditeljima iz vrtića formirali su posebno grupu preko društvenih mreža, a u tu grupu su uključene i vaspitačice.

"Putem te grupe mi svakodnevno kontaktiramo. Deca mogu da vide šta rade njihovi drugari i na taj način se oni povezuju", kaže Marija Kujundžić.

Da nema vanrednog stanja dvorišta u objektima Predškolske ustanove Naša Radost iz Subotice bila bi puna dece, ali to sada nije slučaj. Aktivnosti se trenutno odvijaju putem interneta.

"Povratne informacije su po mojim statističkim podatcima veoma zadovoljavajuće, naime obuhvaćenost programom dece koja pohađaju Predškolsku ustanovu Naša Radost u Subotici je u nekih 94 posto, čime sam lično veoma zadovoljan", ističe Nebojša Markez, direktor PU "Naša radost" u Subotici.

Roditelji dece koja su već upisana u ovu ustanovu neće imati dodatnih obaveza kada je u pitanju upis za narednu godinu, a roditelji dece koja se prvi put upisuju u neki od vrtića Naše radosti će to moći da urade elektronskim putem.

"Upis će biti regulisan putem elektronske uprave, E-uprava, E-vrtić, u odeljku, gde će roditelji odnosno drugi zakonski zastupnici moći putem E-uprave, E-vrtić portala da pristupe samom zahtevu i direktno da nam pošalju. Mi ćemo obrađivati te podatke i najmanjem mogućem roku ćemo i dostavljati obaveštenje o tom rezultatu upisa", kaže Markez.

Aktivnosti sa decom se dakle da ponovimo trenutno odvijaju u kućnim uslovima, uz veliku pomoć roditelja, a mališani će kako stvari trenutno stoje u svoje vrtiće moći tek od septembra ove godine.