Klop našao štopera za tandem sa Van Dajkom, cena je 75.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.04.20. | 10:55

Ali je realno da Redsi prođu i jeftinije

Skoro ceo tim Liverpula je pokriven dugoročnim ugovorima, igrači su u najboljim godinama i Jirgen Klop nema potrebu da razbija glavu razmišljanjem o pojačanjima.

Osim ne jednoj poziciji.

Izabrane vesti

Već dugo vremena Klop traži idealnog partnera Virdžilu van Dajku u štoperskom tandemu. Ranije su se menjali Lovren i Matip, a ove sezone je tu ulogu odlično odigrao Džo Gomez. Ipak, utisak je da Liverpul želi neko konstantnije rešenje. Pogotovo što Klop voli da koristi Gomeza i kao alternativu na bokovima i što je igrač sklon povredama. A na kraju ove sezoe sigurno odlazi Dejan Lovren.

Liverpulova prva želja je bio urugvajski štoper Hose Marija Himenez iz Atleiko Madrida, ali njegova otkupna klauzula je ogromnih 120.000.000 evra i Atletiko ne želi da ga se odrekne. Tako je opet u prvi plan iskočilo ime brazilskog štopera Dijega Karlosa iz Sevilje koji se još u decembru pominjao kao ime na Liverpulovom radaru.

Dijego Karlos je prošlog leta bio prvo Seviljino pojačanje koja je za njega platila Nantu obeštećenje od 15.000.000 evra. Došao je kao prilično anonimno ime i oduševio u prvoj sezoni. Toliko da ga mnogi smatraju štoperom koji je ostavio najbolji utisak u Primeri ove sezone. Samo nekoliko meseci je bilo dovoljno da na Brazilca oko bace veći klubovi među kojima je i Liverpul.

Sevilja i njen direktor Monći su poznati po politici ’kupi jeftino – prodaj skupo’ i neće mnogo razmišljati ako dobiju adekvatnu ponudu za Karlosa. Igračeva otkupna klauzula je čak 75.000.000 evra, ali i Monćiju je jasno da ne može da očekuje toliki novac za fudbalera sa nepunom sezonom na vrhunskom nivou iza sebe.

Ono što celoj priči daje poseban impuls je što je Dijego Karlos izričita želja Jirgena Klopa. A kada je Nemac žarko želeo neke igrače minulih godina, Liverpul se nije libio da izdvoji ogroman novac kao u slučajevima Van Dajka (84.500.000 evra) ili Alisona (62.500.000 evra) i da mu ispuni želje.

U slučaju Dijega Karlosa bi možda i 40.000.000 moglo da bude dovoljno jer konkurentski klubovi još nisu ozbiljno zagrizli za njega, a cela situacija sa korona virusom u svetskom fudbalu će uticati na cene igrača u prelaznom roku i neće biti megatransfera.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara