Zvezda od Radonjića čeka još 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.04.20. | 10:57

Navijaće na Marakani za Olimpik iz Marseja u slučaju da se prvenstvo Francuske nastavi

I kada prođe pandemija virusa korona pred Crvenom zvezdom će biti dani neizvesnosti. Pre sega kada je reč o finansijama. Igrači srpskog šampiona pristali su na tromesečno smanjenje plata od 50 posto i na taj način pomogli klubu sa Marakane da uštedi nešto više od tri miliona evra.

Međutim, i pored toga odgovorni iz Ljutice Bogdana moraće da pronađu načina da naprave novac. Svi potencijalni prihodi su trenutno pod velikim znakom pitanje, ali bi Crvena zvezda blago  finansijsku injekciju  mogla da dobije iz Francuske.

Izabrane vesti

Naime, navijaće u Crvenoj zvezdi za Olimpik iz Marseja u slučaju da se Liga 1 nastavi. Tim sa Velodroma je trenutno na drugom mestu, u slučaju da ostane na toj poziciji, klub sa Marakane postaće bogatiji za 500.000 evra.

Takav je dogovor napravljen prilikom transfera Nemanje Radonjića u Marsej u finišu letnjeg prelaznog roka 2018. godine. Za srpskog reprezentativca nekadašnji prvak Evrope je Crvenoj zvezdi platio 12 miliona evra, nešto više od polovine te sume završilo je u kasi crveno-belih. Ostatak obeštećenja pripalo je Romi i menadžerskoj agenciji koja zastupa brzononog Nišliju.

Ipak, Crvena zvezda je uspela da izdejstvuje potencijalne bonuse. Tačnije, za svaki plasman Marseja u Ligu šampiona, dok je Radonjić u klubu, Crvena zvezda će biti premirana sa 500.000 evra.

Olimpik prošle sezone nije bio konkurentan, ali pod komandom Viljaša Boaša tim iz francuske luke igra odlično. Trenutno je drugoplasiran i ima šest bodova više od Rena i sedam od tima koji je na čevtrom mestu, ovogodišnjeg učesnika Lige šampiona Lila.

Radonjić je dao veliki doprinos takvim rezultatima. Postigao je pet prvenstvenih golova, verovatno bi bio još učinkovitiji da nije imao povremenih problema sa trbušnim zidom. Postigao je pet golova u Ligi 1 i upisao dve asistencije.

U slučaju da se Olimpik plasira u Ligu šampiona transfer Radonjića bi iznosio 12.500.000 evra. Sa tendencijom da i dalje raste.

Supersonični krilni fudbaler je potpisao petogodišnji ugovor sa Olimpkom. Potencijalno Crvena zvezda može da računa na još 1.500.000 evra bonusa.  

(Foto: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara