Prahovljani privremeno zaposleni u inostranstvu pomažu svoje sugrađane 1Foto:FB

Meštani Prahova, sela u negotinskoj opštini, koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu pokrenuli su humanitarnu akciju u saradnji sa prahovskim Moto klubom „Free Rider“ i Mesnom zajednicom Prahovo.

Rezultat njihovog zajedničkog angažovanja je podela tridesetak paketa socijalno-ugroženim i porodicama slabijeg materijalnog stanja koji sadrže osnovne životne namirnice.

Prahovljani koji žive i rade u Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Švedskoj su prikupljen novac uplatili na račun Moto kluba i MZ Prahova i tim sredstvima obezbeđena kupovina namirnica za pakete pomoći.

Porodice slabijeg materijalnog stanja u Prahovu kojima je pomoć najpotrebnija mogu očekivati novu humanitarnu pomoć meštana koji su na privremenom radu u inostranstvu, koja je najavljena za desetak dana.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Negotin, Bogdana Gugića, slične akcije najavljene su u još dva negotinska sela: Radujevcu i Urovici, a on poziva ljude iz negotinskih sela u dijaspori da se uključe u akcije ovog tipa.

Članovi Moto klub „ „Free Rider“ kao volonteri Štaba za vanredne situacije opštine Negotin već tri nedelje svakodnevno pomažu osobama starijim od 65 godina i onima koji su u izolaciji jer su se vratili iz inostranstva u Prahovu, Samarinovcu i Negotinu.

Prema rečima Katarine Vojinović, PR Moto kluba „Free Rider“ sedam članova ovog kluba aktivno je uključeno u svakodnevnu pomoć žiteljima Prahova, Samarinovca i Negotina.

– Nailazimo na veliku podršku građana i na društvenim mrežama objavljujemo slike i naše akcije, ali ne iz razloga da bi se time hvalili, već da bi podstakli ljude da nam se priključe. – kaže Кatarina Vojinović iz „Free Ridera“ koji se u volonterski rad uključio odmah po proglašenju vanrednog stanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari