Dostupni linkovi

U Srbiji policijski čas od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova


Prazne ulice Beograda zbog mere zabrane kretanja
Prazne ulice Beograda zbog mere zabrane kretanja

Zabrana kretanja u Srbiji biće produžena od petka u 17 sati do ponedeljka u 5 časova ujutro, potvrđeno je danas na redovnoj konferenciji Kriznog štaba za suzbijanje bolesti COVID-19.

Od te mere biće izuzeti penzioneri koji će moći da idu u kupovinu petkom od 4 do 7 sati ujutru, kao i vlasnici kućnih ljubimaca koji će moći da svoje ljubimce izvode uveče od 23 do 1 čas i nedeljom od 8 do 10 časova ujutro.

Ranije je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od srede, 8. aprila u popodnevnim časovima moći da se dobiju elektronskim putem.

Brnabić je navela da je reč o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima, te da će sada proces dobijanja dozvola biti efikasniji jer će se pomenute kategorije građana elektronski prijavljivati za dozvolu, koja će, takođe, elektronski biti odobrena.

Prema njenim rečima, taj sistem je Vlada Srbije napravila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Кancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Brnabić je izrazila zahvalnost kacelariji Zaštitnika građana, iz koje je ukazaano na to da su dozvole potrebne i građanima koji brinu o nekom, ali i na svim ostalim sugestijama koje se tiču problema sa kojima se suočavaju građani tokom vanrednog stanja.

XS
SM
MD
LG