Zdravlje

Sreda, 08.04.2020.

11:26

Srpski pulmolog u Americi: "Socijalno distanciranje je najbitnija mera" VIDEO

Korona, veoma otporan, zarazan i nepredvidiv virus.

Izvor: B92

Srpski pulmolog u Americi:
Foto: Printskrin/TV Prva

"Izolacija je gorak lek, ali ga moramo progutati, jer je to naša jedina šansa, jedini put ka pobedi". Tako kaže doktor Igor Barjaktarević, pulmolog i specijalista intenzivne nege, koji radi u Los Anđelesu.

Barjaktarević navodi da je Kalifornija prva uvela meru "Ostani kod kuće" i veruje da je to razlog zašto pandemija nije u tolikoj meri pogodila ovu državu.

Navodi da je Amerika sklona panici, ali da se svi drže uvedenih mera i dodaje da je socijalno distanciranje najbitnija mera.

Dodaje da, pored nestašice osnovnih potrepština, u Americi postoji i nestašica oružja.

A zašto je ovaj virus toliko nepredvidiv i šta ga posebno karakteriše poslušajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: