Crna Gora: Radnik doma zdravlja drugima prosleđivao lične podatke obolelih od virusa korona

Crnogorska policija uhapsila je M. R. zbog sumnje da je neovlašćeno prikupljao i koristio lične podatke, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.
Sumnja se da je on kao službeno lice zaduženo za podatke o obolelima od Covid-19, preko Vajbera, prosledio te podatke drugim osobama.
 
CDM dodaje, pozivajući se na nezvanične informacije, da je M. R. zaposlen u Domu zdravlja Podgorica.
 
"Prema podacima kojima raspolažemo, ovo lice je kao službeno lice zaduženo da podatke o obolelima od Covid-19 objavi preko 'IDO' sistema, iste preko aplikacije Vajber prosledio i drugim licima koja, iako su mu kolege, nisu ovlašćena da raspolažu ovim podacima", navode u Tužilaštvu.
 
Kako dodaju, osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja.
 
"Naglašavamo da će Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i dalje preduzimati radnje radi utvrđivanja činjenica i okolnosti da li je još neko službeno lice učestvovalo u neovlašćenom korišćenju ovih ličnih podataka", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet