08. april  2020. 02.05  | Izvor: RTV

Četiri hotela u Novom Sadu, Subotici i na Paliću na raspolaganju u borbi protiv korone

NOVI SAD, SUBOTICA -

U cilju borbe protiv Korona virusa, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde stavila je Vladi Srbije na raspolaganje četiri hotela kojima upravlja u Novom Sadu, Subotici i na Paliću.

Vladi Srbije, odnosno Kriznom štabu za suzbijanje bolesti COVID -19, ustupljeni su hoteli "Vojvodina" i "Putnik" u Novom Sadu, "Patria" u Subotici i "Prezident" na Paliću.

novi, sad,, hotel,, putnik,, jesen,, prognoza,, vreme

Pomoćnik direktora Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom Vladimir Ćeklić istakao je da će u hotelu na Paliću biti smeštena lica koja se vraćaju iz inostranstva i čekaju rezultate testiranja na virus Korona.

Ćeklić je dodao da će dva novosadska i subotički hotel služiti za smeštaj zdravstvenih radnika koji su na prvoj liniji borbe protiv ovog virusa.

Kapacitet ova četiri hotela je blizu 600 mesta – u „Vojvodini“ može da bude smešteno 120 ljudi, u „Putniku“ 185, u „Patrii“ 190, a u „Prezidentu“ 90 ljudi. U svim hotelima se sprovode sve mere zaštite od virusa.

Ćeklić je naglasio i da je privredno preduzeće „Mitrosrem“ iz Sremske Mitrovice, kojim takođe upravlja Direkcija, pokazalo visoku društvenu odgovornost, tako što je za pomoć najugroženijima doniralo hranu iz svog proizvodnog asortimana.

To preduzeće je izdvojilo 20 tona brašna za potrebe narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, a Gradu Sremska Mitrovica uputilo 5,5 tona kukuruznog brašna za pomoć najugroženijem stanovništvu.

Ćeklić je dodao i da očekuje da će Direkcija u narednom periodu Kriznom štabu uputiti veći broj tablet računara i laptopova, koji su trajno oduzeti, za potrebe ljudi koji su smešteni na Beogradskom sajmu.

„Direkcija će i dalje tokom vanrednog stanja nastaviti da pomaže koliko je u njenoj moći“, naglasio je Ćeklić.

Izjavu pomoćnika direktora Direkcije i pokrivalice hotela možete besplatno preuzeti na sajtu Infobiroa.

Tagovi
Broj komentara: 1

Jovan  08. 04. 2020. | 09:43
Ima još hotela koji su u NS i ustupljeni državi, čak i plaćeni svi troškovi ali to nije za običan svet.