Zrenjanin: Hitni radovi za bolji protok vode 1Gradska uprava Zrenjanin Foto: M. P.

Direktor fire Gruppo Zilio, Bojan Dimkicć,  koja rukovodi zrenjaninskim prečistačem vode, najavio je večeras u obraćanju medijima da će se u Zrenjaninu u sredu, 8. aprila sprovesti radovi čija je svrha poboljšanje usluge proizvodnje i distibucije vode.

On navodi da je uprkos veoma teškoj situaciji nastaloj zbog pandemije, tehnološki proces prečišćavanja pitke vode za potrebe Grada Zrenjanina u potpunosti stabilizovan i da su rezultati analiza poslednjih 10 dana pokazali da je tretirana voda, hemijski i mikrobiološki u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. 

– JKP ViK i Grad Zrenjanin će pokrenuti postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće, posebno imajući u vidu da su najnovije analize hemijske i mikrobiloške ispravnosti vode za piće u gradskoj vodovodnoj mreži takođe pokazale rezultate kvaliteta vode saglasnog važećem Pravilniku. Usled izuzetno velike potrošnje vode koja se javila u periodu policijskog časa došlo je do smanjenja pritiska vode. Usaglašenom akcijom JKP VIK i investitora fabrike vode u sredu će se izvesti radovi u cilju povećanja kapaciteta proizvodnje Ii povećanja pritiska u gradu – naveo je Bojan Dimkić. 

U toku izvođenja radova od 23 sata u sredu uveče pa do 7 časova ujutro u četvrtak 9. aprila doći će do obustave distribucije vode. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari