Posle episkopa Milutina, korona odnela još jedan život u Valjevu: Preminuo veroučitelj Predrag (39)

B. P.

07. 04. 2020. u 13:46

Od bolesti “kovid-19” u Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu, preminuo je Predrag Jevtić (39) iz Valjeva, dugogodišnji nastavnik veronauke

После епископа Милутина, корона однела још један живот у Ваљеву:  Преминуо вероучитељ Предраг (39)

Od bolesti “kovid-19” u Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” u Beogradu, preminuo je Predrag Jevtić (39) iz Valjeva, dugogodišnji nastavnik veronauke u izdvojenim odeljenjima Osnovne škole “Mile Dubljević” iz Lajkovca. Iza sebe je ostavio suprugu i četrnaestomesečnog sina.

Posle završenog Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu, postao je veroučitelj u lajkovačkim selima Bogovađa, Vračević, Bajevac, Markova Crkva, Ratkovac i Nepričava. Eparhija valjevska, koja je nedavno ostala bez episkopa Milutina, koji je takođe preminuo od posledica virusa korona, objavila je da je Jevtić “učenicima više generacija prenosio znanje o nauci Hristovoj, jednako svedočeći sve jevanđeoske vrline.

- Nesebičan i spreman da u svakom trenutku pomogne i pruži ljubav svakoj duši koja je za njom vapila, da se žrtvuje za bližnjeg tokom celog zemaljskog života. Zbog toga je onima koji su ga poznavali nalikovao samom anđelu – ističu u Eparhiji valjevskoj.


SAHRANA


U krugu najbližih, u skladu sa propisima u toku vanrednog stanja, veroučitelj Predrag Jevtić sahranjen je u utorak, u porodičnoj grobnici u selu Belić kod Valjeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Aleksandar CG

07.04.2020. 14:17

Ovo je onaj decko iz novina od prije neki dan, sa osmjehom na licu i maksimalno pozitivan! Neka ti je laka crna zemlja druze!

dada

07.04.2020. 14:50

Novosti, molim vas objavite ovo i konsultujte medicinske strucnjake da daju svoju rec. Bolest pocinje kao virusna infekcija ali ima naznaka da problem nastaje kada pocne da utice na krv i krv prestaje da vezuje ugljen dioksid koji se onda zadrzava u krv i nastaje trovanje. ni ne uspe da dodje do pluca

драгана

07.04.2020. 17:11

@Pravi Delija Veran Je Ko Pas - Od korone je umro.Bolovao od astme,hronično.

Nevena Jevtic

11.04.2020. 11:00

@Giska - Laz je da je imao astmu i ceste bronhitise. Bio je relativno zdrav! Supruga Nevena

Nataša

12.04.2020. 15:47

@Giska - Dragana, imao je jednom bakterijsku upalu pluća pre 4-5 godina, i to je sve. Astmu nikad.

Milos

07.04.2020. 15:53

Uvedite već jednom 24h zabranu kretanja. Pametnom ljudska prava više ne trebaju, a budali nikada nije dovoljno prava.