Magazin Top 10

Top 10 stvari koje bi prvo trebalo da uradite nakon samoizolacije

Period samoizolacije mnogi doživljavaju kao veliki izazov. Osim što je limitirano provođenje vreme napolju, ono što mnogima najteže pada jeste nemogućnost druženja sa ljudima uživo.

Svi su osuđeni na onlajn video pozive, dopisivanja i društvene mreže, a posao se uglavnom obavlja kod kuće. Mnogima nedostaje ludi noćni provod uz Beograd noću na koji su svi navikli i zbog koga im ovaj period najteže pada.

Pored mnogo kurseva, knjiga i zanimljivih sadržaja na internetu, kako vreme odmiče, gotovo svi prave planove šta je to što će da urade čim vanredno stanje prođe.

Ukoliko još uvek niste razmišljali o pravljenju spiska šta biste sve uradili nakon izolacije, evo 10 zanimljivih predloga.

#1 Nađite se sa svojim društvom negde na otvorenom

Kada prođe vanredno stanje i dosadan period odvojenosti od vaše ekipe, dogovorite viđanje na otvorenom sa svojom ekipom. 

Kako biste na najbolji mogući način proslavili slobodu, možete da organizujte roštiljil, odete na piće na jednom od beogradskih splavova, odete za vikend van grada negde gde biste mogli da uživate u svim lepotama prirode i otvorenog prostora. 

#2 Trenirajte u prirodi

Treniranje u četiri zida nekada ume da bude veoma dosadno, pogotovo ako provodite skoro ceo dan zatvoreni u kući. Iako je to u izolaciji bio jedini izbor, za sve pasionirane ljubitelje sporta, nema ništa lepšte od treniranja na čistom vazduhu u prirodi.

Trening u prirodi, pored čistog vazduha, donosi i mnoge druge benefite kao što su: uvek zanimljiv ambijent, dugačke staze za trčanje, sprave za vežbanje…a neretko se dešavaju i poznanstva na terenima sa ljudima sa kojima biste mogli jednog dana i zajedno da trenirate. Nikad se ne zna!

#3 Provedite se u izlasku kao nikada do sada

Dug period izolovanosti od bilo kakve klupske svirke ili žurke je mnogima teško pao. Zato je najbolji savet, pogotovo mladima koji su željni provoda, da se upute u svoj omiljeni noćni klub prvi vikend po okončanju vanrednog stanja!

Beograd je poznat po vrhunskim mestima za izlazak. Svako može da nađe ono mesto koje mu odgovara bilo da sluša rok muziku, bluz, narodnjake ili je pretežno fan rejv žurki. Kako god, vaši omiljeni klubovi i splavovi će vas čekati da nadoknadite propušteno i da se provedete kao nikada do sada! 

#4 Idite na zanimljivo putovanje

Bilo da je to kraći izet na dan ili vikend, ili ste se odlučili da otputujete u neki Evropski ili svetski grad, onog trenutka kada se otvore sve granice, a stanje u svetu bude stabilno po pitanju virusa, svet vam je bukvalno na dlanu! 

Kažu da je putovanje jedina stvar na svetu koju platite, a koja vas čini bogatijim! Iskustva koja se dožive na mnogim putovanjima po svetu se pamte za ceo život, a nakon dužeg vremena u izolaciji, ovo je najbolji mogući scenario ako to bude bilo bezbedno po vaše zdravlje tad. 

Devojka koja je izbacila ruku kroz prozor automobila

#5 Upišite nov kurs 

Ako razmišljamo o periodu nakon izolacije kao o novom početku, onda je to vreme pravo da započente, ali i završite onaj kurs koji ste toliko dugo želeli do sada, a nekako nikada niste našli vremena ili se niste dobro organizovali kako bi ga pohađali.

Ukoliko ste oduvek želeli da naučite ili usavršite jezik, neku određenu veštinu koja bi vam bila od velike koristi na poslu, ili je u pitanju neki tečaj plesa iz hobija, imate svu slobodu ovoga sveta da se odlučite za ono što vas najviše interesuje i što vam je u ovom trenutku najpotrebnije.  

#6 Obnovite staro poznanstvo 

Tokom izolacije, udaljili smo se od svih prijatelja fizički, ali smo možda zapostavili neku nama veoma dragu osobu sa kojom već duže nismo imali kvalitetan kontakt ili se zbog raznih obaveza u životu međusobni osećaj druženja prosto izgubio.

U tom slučaju, ako vam je neko zaista drag i veže vas brdo uspomena, nije loše da tu osobu pozovete na kafu i da se ispričate za sve propuštene mesece, možda čak i godine. Iznenadićete se koliko je zaista malo potrebno da jedno dobro poznanstvo izraste u prijateljstvo za ceo život. 

#7 Dajte svoj maksimum na poslu

Iako je ovo možda najmanje zabavna stvar na spisku, može da vam bude najkorisnija u svakom smislu. Ako ste bili vredni u izolaciji i uspeli da pročitate više knjiga ili odslušate kurs vezan za vaš posao, period nakon izolacije je idealan da ta sva znanja primenite i da date svoj maksimum.

Baterije su se napunile, dugo ste bili prinuđeni da radite u svoja četiri zida, često nefokusirani sa prekidima da skuvate, operete, sredite…da je vraćanje u radnu atmosferu idealna prilika da zapnete za to napredovanje koje ste dugo priželjkivali do sada. 

#8 Uradite nešto dobro za sebe

Već duže vreme razmišljate da kupite nov auto? Da obnovite garderobu? Da smršate? Učinite nešto što će doprineti tome da se vi bolje osećate. Nagradite sebe zbog uspešno prevaziđenog perioda izolacije tako što ćete biti sami sebi najbolji prijatelj. 

#9 Probudite svoj avanturistički duh

Oduvek ste se divili ljudima koji na svom biciklu obiđu skoro celu zemlju? Privlačio vas je paraglajding i skakanje iz aviona? Hoćete da istrčite polumaraton? Ako ste zavisnik od adrenalina i volite ekstremne sportove, postavite sebi jedan od ovih ili sličnih ciljeva. Osvojite medalju, pobedite strah i uradite nešto što ćete prepričavati svojim unucima! 

#10 Dajte sebi vremena da uživate u prirodi

Na kraju krajeva – ne opterećujte se previše da nešto epohalno mora da se dogodi po svaku cenu nakon što izađete iz izolacije. Dajte sebi dovoljno vremena da se prvo priviknete na normalan životni tok van četiri zida i budite zahvalni što konačno možete da uživate u prirodi svog grada pod otvorenim nebom

Imate vremena za sve, udahnite duboko i bez žurbe!

Čitajte Luftiku na Google vestima

oznake
Share via
Copy link