Nakon pritiska javnosti u Novom Pazaru počinju pripreme za formirenje specijalnih Covid bolnica

0
43

Sa ruskim eskpertima među kojima su lekari, u prvom redu epidemiolozi i infektolozi, predstavnici Vlade Srbije, gradskog rukovodstva, rukovodstva Opšte bolnice, kriznog štaba, te svih nadležnih službi obišli su lokacije u Novom Pazaru, Medicinsku školu i Sportsko sajamsku ustanovu Pendik kao dve moguće lokacije za pravljenje kolektivnog smeštaja, odnosno specijalnih bolnica za lečenje obolelih od virusa COVID 19.

Reč je o privremenom smeštaju lakše obolelih i pacijenata koji imaju vrlo slabe simptome korona virusa. Sve ove aktivnosti kako RTV Novi Pazar saznaje preduzimaju se kako bi se građani Novog Pazara lečili u svom gradu i ne bi bili upučivani u druge kolektivne smeštaje kakav je Sajam u Beogradu.

Pripremni radovi za smeštaj i prihvat ovih pacijenata, a na jednoj od dve pomenute lokacije, koja ća biti izabrana u dogovoru i proceni sa ruskim ekspertima, počeće već sutra.

Podsjećamo da je javnost u Novom Pazaru oštro kritikovala odluku da se građani Novog Pazara na liječenje upućuju na beogradski Sajam, ističući da se sa minimalnim naporima Covid centar može formirati i u Novom Pazaru.

Izvor: Rtvnp



Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.