Vučić uručio respiratore – Teška noć je za nama, imamo i djecu od dvije godine koja su zaražena, važna je disciplina

0
34

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je tokom posete Novom Pazaru da će, pored danas dopremljenih deset kliničkih i tri transportna respiratora, novopazarska bolnica dobiti i pet neinvazivnih respiratora na kojima Kinezi posebno insistiraju.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave u Novom Pazaru Aleksandar Vučić je rekao da će jednog dana u tom gradu biti izgrađen i klinički centar.On je kazao da će im biti poslato i pet neinvazivnih respiratora, koje zovu veštačka pluća, a koji se koriste kada bolesnike skinu sa klasičnih respiratora i koji im onda pomažu da se ne uguše u narednih nekoliko dana.

“Došao sam u Novi Pazar da kažem narodu i Pazara i cele Raške, i Sjenice i Tutina da smo svi zajedno u ovoj teškoj borbi. Doneli smo veliku pomoć, ne samo dok traje epidemija već za sva vremena”, poručio je Vučić u obraćanju posle razgovora u Novom Pazaru.

Pored 10 respiratora, medicinskim radnicima su donete i hirurške maske, 3.000 epidemiloloških maski, kaljače, kape, rukavice i 250 skafandera.

“Želimo da znaju da brimeno o njima i da se nadamo da će da izbegnu širenje virusa. Ja znam da ovde žive ljudi bez straha i ja vas samo molim da ostanete kod kuće, da čuvate bake, deke, nene jer imamo ta iskustva da se preko domina zarazila i deca od 2-3 godine ali i deke i bake koje su u težem stanju”, pojasnio je Vučić.

Predsednik je poručio da je Srbija uradila sve što je mogla.

“I ponosan sam što smo pokazali da nam je i Srbin i Bošnjak isti. Mi smo danas kao braća razgovarali, bez razlika, gledali kako da sačuvamo ljude u Pazaru. Naredne dve nedelje biće izuzetno teške”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da su u Novom pazaru po prvi put govorimo i o onome što će se raditi posle epidemije a to je pruga Požega-Duga Poljana čime bi čitav Peštar bio povezan i sa Beogradom i sa Sarajevom.

(RTS)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.