Banja Luka

U Banjaluci od sutra otvorene trgovine kojima je Republički štab dozvolio rad

U Banjaluci od sutra otvorene trgovine kojima je Republički štab dozvolio rad
Foto: Ilustracija | Od sutra počinju raditi pojedine trgovine na području Banjaluka

BANJALUKA - Grad Banjaluka će od sutra od 7 do 15 časova omogućiti rad subjektima kojima je odlukom Republičkog štaba dozvoljeno raditi u vrijeme vanrednog stanja.

Ovo je rekao gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

To podrazumijeva da će trgovine raditi u skladu sa mjerama o distanciranju prilikom ulaska u objekte, odnosno mjerama propisanih u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo RS za sprečavanje pojave i širenja virusa korona na radnom mjestu.

Ovom odlukom od sutra se omogućava rad trgovinama bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro materijalom i sanitarijima, keramike, boja i lakova, auto dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, građevinskim materijalom i drogerijama.

Takođe, kao je rekao Radojičić, na području grada se zatvaraju sve laboratorije osim onih u Lazarevu i Poliklinici, koje će raditi od 7 do 19 časova, a nakon 19 časova radiće laboratorija u službi Hitne pomoći.

Od jutros Grad je organizovao šest dodatnih autobuskih pravaca za prevoz radnika, radi održavanja sistema rada u javnim ustanovama od posebnog interesa, prije svega u zdravstvu i policiji. Prevoz će, kao i do sad, biti besplatan.

Na području Grada počinje podjela 1.617 paketa pomoći Centra za socijalni rad, sa obuhvatom 5.500 lica, kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije