Tri sveštenika moskovske eparhije zaražena virusom korona

Tanjug

06. 04. 2020. u 07:05

"Pozivamo sve koji su bili u kontaktu sa sveštenicima da povedu računa o svom zdravlju i samoizoluju se", navodi se u saopštenju radne grupe, preneo je sinoć Tas s

Tри свештеника московске епархије заражена вирусом корона

Foto: Ilustracija/Depositphotos

Tri sveštenika moskovske eparhije obolela su od novog korona virusa, saopštila je radna grupa za odgovor na Covid-19 moskovske Patrijaršije.


"Pozivamo sve koji su bili u kontaktu sa sveštenicima da povedu računa o svom zdravlju i samoizoluju se", navodi se u saopštenju radne grupe, preneo je sinoć Tas s.


Kako se navodi, još dva sveštenika imaju simptome bolesti, ali njihovi rezultati još nisu gotovi.


Tokom nedavne službe u katedrali Hrista Spasitelja patrijarh Moskve i cele Rusije Kiril pozvao je sve vernike da se uzdrže od posete crkvama i da ostanu kod kuća zbog širenja korona virusa.


Kako je rekao, to će važiti dok im ne bude dao poseban blagoslov, a sveštenike koji ne poštuju te preventivne mere, nazvao je "ne baš mudrim osobama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Братислав Јовић

06.04.2020. 07:20

Katedrala (francuski: cathédrale) je kardinalna crkva u zapadnom hrišćanstvu (katolici, protestanti). Zbog svoje grandioznosti i veličine je često i središte biskupije ili nadbiskupije ili ostalih vodećih crkvenih ličnosti.Neke protestantske crkve koje nemaju institucija biskupa, kao Crkva Škotske, su zadržale naziv katedrale za neke svoje crkve iz tradicionalnih razloga.