Stevanović: Doktor oboleo od virusa korona samovoljno napustio bolnicu

Doktor Miodrag Rakić, oboleo od virusa Covid-19, samovoljno je napustio Kliniku za infektivne i tropske bolesti, rekao je direktor ove Klinike Goran Stevanović.
Stevanović je za TV Prva rekao da je Klinika postupila po zakonu i odmah njegov nestanak prijavila policiji.
 
"Kada se neko smesti u bolnicu, lekari preuzimaju brigu o njemu. Kada ode iz bolnice bez otpusne liste mi prijavljujemo policiji", rekao je Stevanović i dodao da je akademik Rakić do sada jedini pacijent oboleo od virusa korona koji je napustio bolnicu.
 
Stevanović je dodao i da je zakonom zagarantovano da pacijent ima pravo da bira instituciju u kojoj će da se leči, "shodno njenim kapacitetima", ali ne u ovakvim situacijama.
 
"U okolnostima kada imate veliki priliv bolesnika i kada bolest napreduje, velika je neodgovornost menjati bolnicu, pre svega prema samom sebi", rekao je Stevanović.
 
Podsetimo, kako su ranije preneli beogradski mediji, beogradski neurohirurg i načelnik jednog od odeljenja Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, Miodrag Rakić, koji je pozitivan na virus korona, samovoljno je napustio Kliniku za infektivne i tropske bolesti, gde je bio na lečenju.
 
U petak oko 20 časova jedan od lekara sa Infektivne je primetio da Rakića nema u krevetu. Taj lekar je zatražio od medicinskog osoblja da proveri gde je Rakić, međutim, kako ga niko nije pronašao na celom odeljenju, o svemu je obaveštena policija. Pošto je prijavljen nestanak pacijenta, navodno je raspisana potraga koja je potrajala celu noć.
 
Profesor Rakić je pronađen navodno tek ujutru, a on je navodno objasnio da je u dogovoru sa svojim lekarom rešio da bude smešten u KBC "Dragiša Mišović". Kako je rekao doktor Rakić za Telegraf.rs o svojem mišljenju i namerama prvo je obavestio sve relevantne.
 
"Ja nigde ne bežim. O svom mišljenju i namerama prvo sam obavestio sve relevantne, što u direktnom razgovoru, što telefonski. A na onakve bljuvotine, u ovom momentu, ne bih odgovarao", rekao je Rakić misleći na navode da je pobegao sa Infektivne klinike.
  • Nevena Stanković

    09.04.2020 18:18
    Da li je akademik
    Akademik je Ljubiša Rakić, a za Miodraga - nisam baš sigurna.
  • Nebojša B

    08.04.2020 23:37
    Ne pita se on
    Ne pita se bolesnik, nego istanova, a pogotovo zarazna bolest kada je u pitanju.
    Definitivno za primer ga treba vratiti na odakle je otisao. Nisu to nikakve bljuvotine, nego je on hteo na drugo mesto jer je akademik pa misli da mu se moze
  • stevica

    08.04.2020 19:47
    .
    Zar nije rekla Kisicka da svi zarzeni moraju u bolnicu/sajam?
    Da li ovo znaci da neki moramo, a neki prosto nece?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija