Mali: Svako od nas je u ovoj krizi oštećen, 100 evra daje optimizam građanima

Punoletnim građanima Srbije država će isplatiti obećanih 100 evra nekoliko nedelja posle vanrednog stanja, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.
Mali: Svako od nas je u ovoj krizi oštećen, 100 evra daje optimizam građanima
Foto: 021.rs
Prema njegovim rečima, ta mera doneta je kako bi pokrenula potrošnju i tražnju, a to će, dodaje, podstaći i fabrike da pokrenu proizvodnju.
 
"Naša želja je bila da nađemo jedan mehanizam koji se odnosi na sve građane, da ne pravimo diskriminaciju, jer je svako od nas, manje ili više, u ovoj krizi oštećen ili pogođen", rekao je Mali za Tv Prva.
 
Ističe da ova mera daje jednu dozu optimizma građanima, a osim toga, kaže, ekonomska logika je da će taj novac završiti u prodavnicama.
 
"Bitno je da postoji tražnja, da se kupuju roba i namirnice, a onda će i fabrike da krenu u proizvodnju", objasnio je Mali.
  • *

    06.04.2020 13:31
    Sa zadovoljstvom ću uzeti tih 100 jura i odo' da glasam za Đilasa i Jeremića.
  • Zar

    06.04.2020 10:02
    I vama
    Vi u vlasti ste narocito osteceni
  • Novosadjanka

    06.04.2020 08:11
    Hahahaha 100 evra
    Pa da li si ti covece pri sebi? Pa ti licno 100 evra potrosis na pivo kad izadjes, da li si ti svestan da cemo svi ostati bez stalnih prihoda, bez posla, bez hrane jer poljoprivrednici ce propasti, da ne pominjem privatne restorane, salone i slicno. I te ljude potkupljujete sa 100 evra???? Pa 100 evra je bre racun mesecni za informatiku! Ovo je los vic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.