Gronk je prešao u zabavljače i voditelje
Gronk je prešao u zabavljače i voditelje

Rob Gronkovski, Bruk Lesnar, Džon Sina… Sport ili holivudski spektakl?

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.20. | 15:12

Zapravo i jedno i drugo - predstojećeg vikenda održava se WWE WrestleMania 36

Ako ne znate šta je kečer, taj pojam, zapravo jezički bastard između engleskog (to catch – uhvatiti, zgrabiti) i srpskog je malo teže objasniti. U pitanju su borci, vrhunske atlete koji se biju za pare. Ali više je u pitanju scenska priredba nego sport.

Ima tu i krvi i batina, ali pre svega akrobacija koje zaista zaustavljaju dah. Povrede su takođe česte jer su u pitanju ogromni, mnogo snažni ljudi. I narod voli to. Milioni njih koji prate svaki događaj, što uživo, što preko ekrana. A tu su i velike zvezde koje često nađu svoj put i u kečerski ring. Ali i iz kečerskog ringa, pravo u Holivud.

Izabrane vesti

Upravo neki od njih će i imati borbe na WWE WrestleMania 36 koja je na programu ovog vikenda, i to oba dana. Naravno bez publike, u štabu same organizacije, to jest u njihovom trening centru u Stamfordu. Prethodno je otkazan zbog već naširoko poznate situacije, pošto je bio zakazan za 25. i 26. mart, ali šou ide!

I to kakav i sa kakvim imenima i gorostasima. Legendarni Džon Sina, ogromni Bruk Lesnar, čuveni tajtend Petriotsa, Rob Gronkovski… Da i veliki Gronk, ali kao domaćin ove sportske zabave iako se već malo oprobao sa WWE borilištem.

Sina, koji je trenutno jedna od najvećih holivudskih zvezda globalno, ukrstiće se sa Brejem “The Friend” Vajatom, dok će WWE šampion Lesnar, inače ljudina od preko 160 kg koja se okušala i u pravom sportu, to jest UFC-u ostavivši dobar utisak, braniti tron od Drua Mekintajera. Sveukupno planirano je čak 36 obračuna za dva dana, a MOZZART vas možda iznenadi kvotama.

Jer, glavna fora je ovde što se nikada ne zna kako će se predstava završiti. To znaju samo dva borca i čelnik WWE organizacije Vins Mekmejon, i sam nekada velika zvezda ovog takmičenja. Zato se ljudi u Americi često klade na WWE mečeve, a posebno sada kada je ponuda minimalna.

(Foto: ©AFP, Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara