Premijer liga odlučuje - 25 posto manje plate za sve igrače

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.04.20. | 23:20

Šteta prouzrokovana pandemijom procenjena na 750.000.000 funti

Čelnici Premijer lige u petak će raspravljati o predlogu o smanjenju plata svih igrača za 25 procenata. Smatra se da bi se na taj način značajno ublažile finansijske posledice pandemije koronavirusa i uštedele na stotine miliona funti. Postoji i predlog na osnovu kojeg bi se igračima vraćao novac, ukoliko bi se sezona okončala pred punim tribinama, što u ovom trenutku ne deluje kao realna opcija.

Godišnji iznos svih zarada u Premijer ligi iznosi oko tri milijarde funti (oko 3,4 milijarde evra), a u trenutnoj situaciji gubici od sponzorskih ugovora, TV prava i obustave mečeva procenjuje se na oko 750.000.000 funti (oko 850.000.000 evra).

Izabrane vesti

Pojedini klubovi, poput Njukasla i Totenema, već su napravili jednostrane poteze i zaposlednima u klubu (ne i igračima) već smanjili primanja za 20 procenata. Navijače Totenhema je to ozbiljno iznerviralo, jer smatraju da je nepošteno da se uzima onima koji znatno manje zarađuju od samih igrača.

Kako piše Skaj Sport, ovo nije jedina moguća opcija koja bi mogla da se nađe na dnevnom redu, već postoje i neke druge opcije.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara