Direktor bolnice u Novom Pazaru: Očekujemo veliki broj oboljelih, komšije su POSJEĆIVALE ZARAŽENOG

4
71


Novi Pazar je odolevao korona virusu nekoliko nedelja. Odmah za prvim, usledili su, međutim, i novi slučajevi, a juče je na konferenciji za medije rečeno da je ovaj grad postao potencijalno žarište. Direktor bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović rekao je da očekuju veliki broj pozitivnih slučajeva korona virusa.

Direktor opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović kaže da je trenutno 13 registrovanih slučajeva zaraženih korona virusom, ali da očekuju još popriličan broj, zbog nepoštovanja mera Vlade.

Samoizolacija više ne dolazi u obzir, rekao je dr Mahmutović.

– Nema samoizolacije, da je umeo da se čuva ne bi do toga ni došlo, ideja je da sprečimo dalje širenje. Jedan zaraženi celu okolinu zarazi. Neke kolege su videle da su pacijente koji su pozitivni obilazile komšije i prijatelji – naveo je dr Mahmutović.

Opšta bolnica u Novom Pazaru
Opšta bolnica u Novom Pazaru

Rekao je da su svi proveravani kontakti jednog pacijenta bili pozitivni, a da zabrinjava što ima i starijih sugrađana koji su se međusobno družili, igrali šah i domine, iako im je govoreno da ostanu u kućama, prenosi “RTS”.

Dr Mahmutović ističe da je ohrabrila podrška Ministarstva zdravlja i predsednika Aleksandra Vučića, koji će najverovatnije lično doneti pomoć – 10 respiratora i tri do pet transportnih respiratora.

– Sistem je prilično dobro organizovan, zabrinjavajuć je bio nedostatak monitora i respiratora, pulsnih oksimetara, pokretni rendgen, ali sve to sutra stiže – rekao je dr Mahmutović i poručio da spremno dočekuju veliki broj pacijenata.

(Blic)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Vucic je uveliko u pretsednickoj kampanji. Vlast u normalnoj ne koristi ovakve situacija za samopromociju. Stavise, svi mi placamo poreze I sva medicinska oprema bi bez ikakve pompe trebala da bude isporucena bolnicama. Ovako se stice utisak da je SNS spasio a vucic heroj. Kod nas u Vranju ima duplo vise inficiranih a nijedan novi respirator, vec se oboleli transportuju za Nis. Nego potrebno je dodvoriti se Bosnjacima, tamo gde je tanko, gde jos uvek ima sta da se pokrade… treba osigurati jos koji glas naivnih, jos 4 godina patetike I dominaciju stranackih sinova.

  2. Pa kad vstave Meha na celo bolnice , to je znak da se sve urusi.
    Zar nisu imali nekom mladjeg sposobnijeg , nego Meha da po deseti put vracaju da bi se sto vise urusila bolnica i pacijenti isli kod njega privatno.
    Sram vas bilo,
    Nemoze politaka , privatni biznis i mesto direktora.
    Mnogo je to i za nasega nezajazljivog Meha.
    Sklonite ga bre nek se negde odmori i da dodje neko ko zna sta je bolnica i ko nije toliko gladan ….

  3. opet narod kriv , imalji ste 3 mjeseca da se pripremite, da svakodnevno uvodite i sprovodite mjere PRVENCIJE , da obavjestite narod .
    Nije vas interesovalo , ili nijeste imalji dozvolu iz prestolnice , a sada jadni narod kriv
    Ti is jedan IZDAJNIK i treba te kao GLAVNOG KRIVCA PROCESIRATI za svakog nastradalog .
    Sada se svt onako licjemerno i arogantno ponasate , donosi AV respiratore , HEJ MAJMUNE , ti zivis u toj drzavi ( ti ljudi placaju porez i doprinos , Sandzak je izvor deviza za srbiju vec 30 godina), i to je trebalo da stoji tu vec davno , kao normalan i rezervni medicinski materijal alji fukaro nijesi imao vrijemena , trebalo je boljesen Bosnjake dijeljiti po vasim privatnim kljinikama .
    Vas iz boljnice ( kadar sdp & sda ), javno treba vjesat na trgu za sve zlo koje ste nam nanijelji zadnjih 30 godina vasom korupcijom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.