U “Čair” smešteno 14 pacijenata, među njima i tri Kineza

Novosti online / D. A.

05. 04. 2020. u 09:40

Koordinator privremene bolnice u Nišu dr Goran Stanojević kaže da su u Čair smešteni pozitivni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom. U “Čairu” i pacijent sa KiM koji čeka da se potvrdi negativan

У “Чаир” смештено 14 пацијената, међу њима и три Кинеза

Profesor dr Goran Stanojević Foto J. Ćosin

Privremena bolnica u hali na “Čairu” u Nišu noćas je primila 14 pacijenata, od toga pet žena. Najmlađi pacijent ima 29 godina, a najstariji 63 godine. Među njima su i tri kineska državljanina koji žive i rade u Nišu.


Prema rečima profesora dr Gorana Stanojevića, koordinatora privremene bolnice u Nišu, svi pacijenti imaju lakšu kliničku sliku i svi imaju pozitivan nalaz na virus korona.


- Ovi pacijenti smešteni su nakon što im je potvrđen virus prilikom testiranja u domu zdrava koje je počelo u petak. Oni su najverovatnije zaraženi nakon uvođenja vanrednog stanja, kada se građani nisu striktno pridržavali predviđenih mera. Kada sam ih pitao gde su se zarazili, priznali su da su imali kontakte na pijaci, sa komšijama i u drugim rizičnim susretima. Imamo jednog pacijenta koji je otpušten sa Infektivne klinike, jer mu se stanje popravilo, ali dok čeka drugi test koji treba da potvrdi da je negativan, biće u našoj privremenoj bolnici. Reč je o pacijentu sa Kosova - kaže profesor Stanojević.


Stanojević dodaje da je lično bio na prijemu svih tih pacijenata, da su prilično uplašeni, ali da im je objasnio da su u sigurnim rukama i da će imati pristojne uslove. On moli građane da izbegavaju sve kontakte jer je to jedini način da se virus zaustavi.


Privremena bolnica u hali “Čair” ima kapacitet od 256 kreveta.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)