Umesto utakmica, NBA organizuje dečije igre

NBA liga izvesno vreme neće biti nastavljena, sve dok zdravstvene organizacije u SAD u dogovoru sa državnim čelnicima, kao i vrhom lige ne izdaju dozvolu za tako nešto. Do tada, najjače košarkaško takmičenje odlučilo je da priredi zabavu svojim navijačima - organizujući popularnu dečju igru "magarac".

Kako prenosi I-Es-Pi-En, komesar NBA lige Adam Silver, zajedno sa predstavnicima svih velikih sportskih organizacija u SAD, održao je video konferenciju sa predsednikom Donaldom Trampom.

Na sastanku je ustanovljeno da će sportske lige biti nastavljene u započetom formatu tek onda kada zdravstvene organizacije izdaju potvrdu da je to 100 odsto sigurno.

Postoji mogućnost da se NBA liga uskoro nastavi, ali u jednom gradu (verovatno Las Vegasu) gde bi se sastali svi timovi i odigrali preostale utakmice i plejof.

Dok se takve stvari ne organizuju, NBA je rešio da zabavi navijače, ali i igrače.

Adrijan Vojnarovski preneo je da su u toku finalni dogovori oko organizacije turnira u zanimljivoj igri, kod nas poznatijoj kao "magarac", a u Americi "igra konja".

Naime, košarkaši bi od kuće, putem video razgovora bili u nesvakidašnjim izazovima i duelima jedan na jedan.

Zamisao igre je da jedan igrač zada izazov drugom, to jest postigne koš na način na koji misli da protivnik neće moći.

Onaj košarkaš koji ne ponovi zadati izazov, dobija jedno slovo, a poraženi je onaj koji sakupi pet slova, koliko ima reč konj na engleskom jeziku.

Jedno je sigurno, NBA se trudi da svoje navijače, ali i igrače održi u fokusu i formi, što se pokazuje i održavanjem turnira u virtuelnoj igrici 2K20, na kojem učestvuju samo igrači najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво