Hiljade lekara u Nemačkoj zaraženo korona virusom

Tanjug

04. 04. 2020. u 23:07

Prema podacima Instituta Robert Koh, u Nemačkoj je zaraženo već 2.300 lekara i negovatelja, a taj broj mogao bi biti i veći

Хиљаде лекара у Немачкој заражено корона вирусом

AP Photo

Prema podacima Instituta Robert Koh, u Nemačkoj je zaraženo već 2.300 lekara i negovatelja, a taj broj mogao bi biti i veći.


"Pretpostavlja se da nisu svi slučajevi registrovani", naveo je Institut u odgovoru na upit Zidojče cajtunga, televizija NDRi WDR.


Ovim podacima, kako se dodaje, obuhvaćeni su samo zaposleni u bolnicama, ne u lekarskim ordinacijama, laboratorijama, staračkim domovima i ambulantama.


Uprkos brojnim zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja, novinari pomenutih medija nisu uspeli da utvrde tačan broj zaraženih medicinskih radnika jer lokalne vlasti ne vode takvu evidenciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

citalac

05.04.2020. 01:15

Sto ne procitaju ovu vest novinari sa N1 kad stalno hvale "demokratske" zemlje zapada koji nasuprot nasoj vladi daju SVE informacije.

deda

05.04.2020. 07:55

To nije tacno da lokalne vlasti nevode evidenciju.Njihova televizija i novine prolaze kroz strogu censuru i daju samo sta im odgovara bolje receno lazu narod.