Bor: Još dve osobe obolele 1Foto:Bor.rs

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ Zaječar  na teritoriji grada Bora registrovana su još dva slučaja virusa korona.

Kako je saopštila gradska uprava u Boru ovim najnovijim podatkom broj obolelih povećan je na šest.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić i danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je svojim sugrađanima poručio da „moramo da počnemo da vodimo brigu, mi u gradu, s kim i na koji način imamo kontakte i na koji način komuniciramo s našim sugrađanima

Prema njegovim rečima, Borani će ubuduće imati obavezu da nose zaštitne maske i rukavice, a komunalna policija će dobiti nalog da se svako nepoštovanje mera sankcioniše.

-Nastavljamo dezinfekciju i grada i sela, stambenih zgrada, javnih ustanova. Time se kao prvi čovek ovog grada ponosim, ali se ne ponosim time što je virus počeo da se širi među nama. To znači da nismo bili dovoljno disciplinovani i da nismo poštovali mere zaštite. – kazao je Milikić, potvrđujući da je korona virus “ ušao u jedno borsko javno preduzeće“.

Borski gradonačelnik je rekao da su potvrdu za to dobili danas u 14 časova, ističući da će se od danas Štab za vanredne situacije potpuno drugačije  se od danas ophoditi prema sugrađanima koji se ne budu pridržavali propisanih mera zaštite. „Ako neko nije dovoljno samosvestan da brine o drugim, mi ćemo da brinemo o njemu, jer takvi ne smeju da ugrožavaju druge ljude“ naglasio je Milikić.

-Nema brige, nema mesta panici. Moramo biti svesni, moramo biti samokritični, moramo biti odgovorni od ovog trenutka pa nadalje.Nećemo imati problem ni sa jednim javnim preduzećem, ni sa jednom ustanovom , napravili smo sistem odgovornosti, da svako svakog može da zameni u sistemu rada. – kazao je Milikić ističući i danas da će protiv svih onih koji šire dezinformacije biti podnete krivične prijave.

Inače, u Boru je završen prvi krug dezinfekcije svih stambenih zajednica, dezinfekcija seoskih sredina obavljaće se na nekoliko dana, a uporedo se obavlja i dezinfekcija svih gradskih i prigradskih ulica i javnih površina. 

Grad je obezbedio dezinfekciona sredstva i gorivo, dok su se meštani sela uključili uz u ovu aktivnost uz pomoć svoje mehanizacije.

Četiri kontejnera  sa rastvorom natrijum hipohlorita  postavljena su na četiri lokacije u gradu, a u seoskim naseljima su postavljene posude manje zapremine sa dezinfekcionim sredstvom koje građani mogu besplatno da natoče u svoje boce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari