Hoće li majka već sutra uspeti da zagrli svoju decu? Mališani iz Vranja, koji su nakon smrti oca ostali SAMI u kući su ZDRAVI!

Novosti online/J.S.

04. 04. 2020. u 22:07

Troje dece iz Vranja, čiji je otac preminuo od komplikacija koje je izazvao korona virus su negativna, ekskluzivno saznaju "Večernje novosti"

Хоће ли мајка већ сутра успети да загрли своју децу? Малишани из Врања, који су након смрти оца остали САМИ у кући су ЗДРАВИ!
Troje dece iz Vranja, čiji je otac preminuo od komplikacija koje je izazvao korona virus su negativna, ekskluzivno saznaju "Večernje novosti". Mališani su testirani u petak veče i rezultati su pokazali da su zdravi. Druga dobra vest nakon tragedije koja je zadesila ovu porodicu iz sela Suvi Dol, je ta da je drugi test pokazao da je i majka negativna. Očekuje se da u u roku od 24 sata test bude ponovljen, ako je ponovo negativan majka će moći da zagrli svoje troje dece, sina i dve kćeri.

Podsećamo da su troje dece, po proceni Centra za socijalni rad ostala sama nakon što je otac preminuo, a majka hospitalizovana.

Uprkos, brojnim spekulacijama iz lokalne samouprave kažu da nije bilo nikakvog propusta i da je sve urađeno po protokolu i na osnovu procene stručnih službi, koje su zaključile da bi svako dodatno izmeštanje bila dodatna traumatizacija dece. Pomogli su kako kažu deci ne samo logistički već i finansijski. Radnik Centra je procenio da je za njih najbolje da ostanu u kući i da je najstarije dete koje ima 16 godina sposobno da brine o drugo dvoje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Somborac

05.04.2020. 07:08

@musa - Ne znam koliko se Bogu treba zahvaliti. Zena sa troje dece sama u Srbiji. Pitajte tu ženu kako joj je sad? Natavno, deca i ona su zdravi što je divna vest, a šta i kako dalje? Puno snage im želim i još više zdravlja i sreće.