Ovo je Milanov štoperski par za budućnost!

Autor: Nikola Miloradović
subota 04.04.2020.
20:51
Izvor: Sportske.net

"Rosoneri" izgleda odlučili.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Promeniće se dosta stvari na "San Siru" ovog leta, izvršni direktor Ivan Gazidis želi da se okrene mlađim igračima i stvaranju neke nove zlatne generacije "Rosonera".

Želi i čoveka koji je ekspert u radu sa mladim igračima, Ralfa Rangnika, na klupi Milana, a izgleda da kapitena ipak ne planira da menja.

Čini se da će Donaruma napustiti "San Siro", ali to neće biti slučaj i sa Alesiom Romanjolijem.

Štoper kojeg je u Milan doveo Siniša Mihajlović izrastao je u jednog od najboljih u svom poslu na Apeninima, a veoma je vezan za klub i želeo bi da ostane.

Uprava se slaže, ugovorom je vezan za klub do leta 2022. godine, pa mu uprava sprema novu saradnju.

Naredni zadatak Milana biće da svom kapitenu pronađu partnera, pisali smo o mogućim metama, a sada se nametnulo jedno daleko realnije i jednostavnije rešenje.

Naime, u klubu razmišljaju da od naredne sezone ukažu šansu mladom Mateu Gabiji.

Dobro se talentovani štoper pokazao kod Stefana Piolija, prošao je, kako navode italijanski mediji, sa lakoćom sve testove koje mu je trener Milana postavio.

U klubu su oduševljenji njegovim karakterom i ličnošću, imali su ideju da ga pošalju na kaljenje, ali su se po svemu sudeći predomislili, veruju da je spreman i da zaslužuje šansu, pa je sva prilika da ćemo ga od leta gledati u prvoj postavi "Rosonera" u štoperskom tandemu sa kapitenom Romanjolijem.

Ako plan uspe i Gabija pokaže da može da igra u kontinuitetu na visokom nivou, Milan će uštedeti veliki novac, što je u doba krize koja navire zbog pandemije i prekida sezone sjajna stvar.

Pritom i novac koji imaju na raspolaganju mogu da preusmere za pojačavanje nekih drugih pozicija, jasno je da im je potrebno puno "sveže krvi".

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boris Nedeljkovic
Saturday, 04.04.2020
22:40

stavite katanac hitno! ako to uradite i ostavite onog kome svaki duel lici kao da ga ja igram onda nema sta da se trazi....slab...mekan...labilan kad ne ide....a dacete jednog od onih koji ce cuvati mrezu azura 20 godina???! bravo!

avatar
Mirjevac
Saturday, 04.04.2020
23:14

Bas tako, jos kako se prica ce da ostave ovog sadasnjeg trenera i Ibra im odlazi, onda stvarno mogu da zakatance!

avatar
Saturday, 04.04.2020
21:25